Τούρκος στο Ηράκλειο λέει πως έχει καταδικαστεί σε ισόβια ως "τρομοκράτης" γκιουλενιστής και ζητά άσυλο

Ο 24χρονος φοιτητής συλληφθείς για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και υποστηρίζει πως ανήκει στους πολιτικά διωκόμενους του καθεστώτος. Τι λέει ο δικηγόρος του.
Συνοδεία αστυνομικών 500 συλληφθέντες, ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, που ο Ερντογάν αποδίδει στο Κίνημα Γικουλέν ή FETÖ όπως το αποκαλούν στην Τουρκία (Αύγουστος 2017)
Συνοδεία αστυνομικών 500 συλληφθέντες, ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, που ο Ερντογάν αποδίδει στο Κίνημα Γικουλέν ή FETÖ όπως το αποκαλούν στην Τουρκία (Αύγουστος 2017)
ASSOCIATED PRESS

Ένας 24χρονος Τούρκος φοιτητής, ο οποίος φέρεται να έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Τουρκία ως τρομοκράτης επειδή κρίθηκε ένοχος ως υποστηρικτής του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Σημειώνεται πως οι υποστηρικτές του ιμάμη για το καθεστώς Ερντογάν λογίζονται ως μέλη του κινήματος FETÖ (όπως το αποκαλούν οι Τούρκοι), του οποίου, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ηγείται ο Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και έχει ως στόχο την ανατροπή του προέδρου της Τουρκίας και βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Στο πλαίσιο των «εκκαθαρίσεων» χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία έχουν οδηγηθεί στη φυλακή και πολλοί άλλοι αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη ή σε άλλες χώρες.

Ο Εθέμ φαίνεται πως υποστηρίζει, σύμφωνα με το CretaLive, πως είναι ένας εξ αυτών. Έχοντας καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης αποφάσισε να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να καταφύγει στο Βέλγιο.

Συνελήφθη όμως πριν από δύο μήνες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, μαζί με έναν 28 συμπατριώτη του, καθώς ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα.

Ο νεαρός έχει υποβάλλει αίτημα χορήγησης ασύλου.

Ο δικηγόρος κ. Γιώργος Λιονάκης έχει αναλάβει την υπόθεση των δύο Τούρκων κρατουμένων και εργάζεται, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης, ώστε αρχικά να μεταφραστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι χορήγησης ασύλου.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι ένας νέος άνθρωπος, μόλις 24 ετών, εμφανίζεται να φοβάται ακόμα και για την ίδια του τη ζωή σε περίπτωση που αναγκαστεί να επιστρέψει στην χώρα του. Θα πρέπει επομένως πολύ προσεκτικά να εξετάσουμε τη βασιμότητα των ισχυρισμών του και εφόσον αποδεικνύονται, να προστατευθεί όπως ο νόμος ορίζει» σχολίασε ο κ. Λιονάκης, και πρόσθεσε: «γενικότερα πάντως παρατηρείται μια αυξημένη ροή Τούρκων υπηκόων προς τη χώρα μας, με πρωταρχικό στόχο να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις περισσότερες των περιπτώσεων δηλώνουν να διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν».

Πηγή: CretaLive

Δημοφιλή