Τραγικός θάνατος για διάσημο τζόκεϊ μετά από πτώση σε ιπποδρομία στο Κεντ (βίντεο)

Ο αναβάτης ήταν μέλος της ομάδας του προπονητή πρωταθλητών Paul Nicholls.
Jeremy Poland via Getty Images

Τραγικό θάνατο βρήκε ο τζόκεϊ Keagan Kirkby, 25 ετών, μετά από πτώση από το άλογό του στο Charing point-to-point την Κυριακή.

Το Injured Jockeys Fund (IJF) δήλωσε ότι ο 25χρονος ίππευε στον ιππόδρομο του στο Kent όταν το άλογό του παρέκκλινε από την πορεία του με αποτέλεσμα να πέσει και να σκοτωθεί.

Το ιατρικό προσωπικό του ιππόδρομου του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του, αναφέρει το BBC.

Ο αναβάτης ήταν μέλος της ομάδας του προπονητή πρωταθλητών Paul Nicholls ο οποίος τον περιέγραψε ως «ένα από τα καλύτερα, σκληρά εργαζόμενα παλικάρια μας».

Μια δήλωση από την IJF ανέφερε: «Με βαθιά θλίψη πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αναβάτης της West Country point-to-point, Keagan Kirkby, 25 ετών, πέθανε μετά από πτώση στο Charing point-to-point στο Kent σήμερα».

Γράφοντας στο X, ο κ. Nicholls, ένας από τους πιο επιτυχημένους εκπαιδευτές αλόγων του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι ο κ. Kirkby ήταν «παθιασμένος με τη δουλειά του και την ιππασία του» και θα του λείψει «τρομερά».

Η Julie Harrington, διευθύνουσα σύμβουλος της Βρετανικής Αρχής Ιπποδρομιών, δήλωσε: «Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα των τραγικών ειδήσεων σχετικά με τους θανατηφόρους τραυματισμούς που υπέστη ο Keagan Kirkby».

Δημοφιλή