Τραγωδία στα Τέμπη: Στην τελική ευθεία οι έρευνες στα συντρίμμια

Την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες στο σημείο της καταστροφής.
via Associated Press

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες στο σημείο της μεγάλης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη: Το βράδυ της Πέμπτης οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ήταν 57, ενώ οι αγνοούμενοι που είχαν δηλωθεί στην αστυνομία ήταν 56. Στα 48 ανέρχονται τα άτομα που νοσηλεύονταν, με έξι εξ αυτών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες ταυτοποίησης μέσω DNA.

Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης είχαν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Όπως ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ το βράδυ της Πέμπτης, οι σοροί που είχαν ταυτοποιηθεί ανέρχονται στις 24. Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, καταβάλλονταν προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Η αρμόδια επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση αρχίζει το έργο της σήμερα, και μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί η μεγάλη έκρηξη που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη πηγές της Πυροσβεστικής, θα εξεταστούν και δύο παράγοντες που θα ήταν ικανοί να προκαλέσουν τέτοια ζημιά: Οι πολύ μεγάλες ποσότητες λαδιού μέσα σε μεγάλα δοχεία που βρίσκονται στις ψήκτρες, τα οποία δοχεία είναι υπό πίεση και χρησιμοποιούνται για το σύστημα πέδησης των τρένων και οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειες που τροφοδοτούν τα τρένα με ρεύμα. Επίσης θα διερευνηθεί και η ύπαρξη φιαλών υγραερίου, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την μεγάλη έκρηξη.

Δημοφιλή