ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/03/2021 11:59 EET

Τρεις μονάδες αφαλάτωσης ξεκινούν στα Κύθηρα

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί το έργο, συνολικού κόστους 1,7 εκατ. ευρώ.

Panagiotis Papadopoulos via Getty Images
Το Διακόφτι, στο οποίο θα εγκατασταθεί η μία από τις τρεις μονάδες αφαλάτωσης.

Ένα πολύ σημαντικό έργο, που εξασφαλίζει πόσιμο νερό στα Κύθηρα, βρίσκεται προ των πυλών, καθώς ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε τη σύμβαση με τον δήμαρχο του νησιού Ε. Χαρχαλάκη, για την προμήθεια τριών μονάδων αφαλάτωσης, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, συνολικού κόστους 1,7 εκατ. ευρώ.

Οι τρείς φορητές μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, δυναμικότητας 300 κ.μ./ημέρα έκαστη, για την παροχή επί 24ώρου βάσεως, νερού κατάλληλου για πόση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της νήσου Κυθήρων, θα εγκατασταθούν στους οικισμούς Αγία Πελαγία (δύο μονάδες) και Διακόφτι (μια μονάδα), σε κατάλληλα διαμορφωμένους δημοτικούς χώρους που έχουν επιλεγεί για το σκοπό αυτό.

«Διασφαλίζουμε πόσιμο νερό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων με ένα έργο πνοής που θα αφήσει ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των δήμων της Αττικής. Στόχος μας να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά. Με έργα υποδομής στηρίζουμε τα Κύθηρα με στόχο την ανάπτυξή τους, αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και της ιστορικότητάς τους», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης.