Τwitter: Ο Mασκ επαναφέρει την αρχική προσφορά για την εξαγορά του

Προσφέρει την αρχική τιμή των 54,20 $ ανά μετοχή, 44 δισεκατομμύρια $ συνολικά.
NurPhoto via Getty Images

Ο δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ επαναφέρει την αρχική του προσφορά των 44 δισ. δολαρίων (54,20 δολαρίων ανά μετοχή) για την εξαγορά του Twitter, δήλωσαν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα την Τρίτη (4 Οκτωβρίου) με αποτέλεσμα οι μετοχές του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αυξηθούν.

Η συμφωνία σηματοδοτεί το τέλος μιας σκληρής δικαστικής μάχη

Ο Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, θα αναλάβει μια εταιρεία που αρχικά είχε δεσμευτεί να αγοράσει τον Απρίλιο πριν η συμφωνία χαλάσει κάτι που έβλαψε τόσο την εμπορική αξία του Twitter όσο και τη φήμη του Μασκ.

Οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άλμα 12,7% στα 47,93 δολάρια πριν διακοπεί η διαπραγμάτευση για δεύτερη φορά, ενώ οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 1,5%.

Το Bloomberg ανέφερε ότι ο Μασκ έστειλε την πρότασή του μέσω επιστολής στο Twitter. Επικαλέστηκε άτομα που ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω εμπιστευτικών πληροφοριών.

Οι δικηγόροι του Twitter και του Μασκ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για αιτήματα για σχόλια από το Reuters.

Τα νέα έρχονται πριν από μια πολυαναμενόμενη αντιπαράθεση μεταξύ του Μασκ και του Twitter στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ στις 17 Οκτωβρίου, κατά την οποία η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επρόκειτο να ζητήσει εντολή που θα οδηγούσε τον Μασκ να κλείσει τη συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Ο Μασκ συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες είπε ότι ο αριθμός των λογαριασμών bot ήταν πολύ υψηλότερος από την εκτίμηση του Twitter για λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Ο Μασκ, ένας από τους πιο εξέχοντες χρήστες του Twitter, ισχυρίστηκε τον Ιούλιο ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη συμφωνία επειδή το Twitter τον παραπλάνησε σχετικά με τον αριθμό των πραγματικών χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.