ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2020 16:04 EEST

Τζένιφερ Άνιστον: Η χρήση μάσκας είναι αδιαπραγμάτευτη - Το οργισμένο μήνυμα της

«Τόσες πολλές ζωές έχουν χαθεί από τον κορονοϊό, επειδή εμείς δεν κάνουμε τα βασικά».

Με τα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ να καταγράφουν αυξητικές τάσεις και Πολιτείες να εξακολουθούν να ζουν στους ρυθμούς του lockdown, η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον, παροτρύνει όσους δεν φορούν μάσκα να αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν, το ταχύτερο δυνατόν.

Όπως λέει, χάνονται ζωές λόγω της ανευθυνότητας που κάποιοι εξακολουθούν να επιδεικνύουν. 

Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Τζένιφερ Άνιστον θέτει με ένα οργισμένο μήνυμα, τους πάντες προ των ευθυνών τους.

«Κατανοώ οτι οι μάσκες δεν είναι άνετες, είναι άβολες. Αλλά δεν νομίζετε πως είναι χειρότερο να κλείνουν επιχειρήσεις, δουλειές να χάνονται, οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας να φτάνουν στα όρια της εξάντλησηςς Και τόσες πολλές ζωές να έχουν χαθεί από τον ιό, επειδή εμείς δεν κάνουμε τα βασικά».

Απευθυνόμενη στους 34, 4 εκατομμύρια followers της, η Τζένιφερ Άνιστον, υποστήριξε πως ενώ πιστεύει στην «καλοσύνη των ανθρώπων», εντούτοις υπάρχουν ακόμη αρκετοί που «δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «οι άνθρωποι αντιδρούν στην χρήση της μάσκας θεωρώντας πως τους αφαιρείται το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Πολιτικοποιείται μία σύσταση εις βάρος της ζωής άλλων ανθρώπων. Και το συγκεκριμένο θέμα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Η τελευταία της φράση συμπυκνώνει την συναισθηματική φόρτιση, την  αγανάκτηση της Αμερικανίδας ηθοποιού.

«Αν νοιάζεστε για τις ζωές των ανθρώπων γύρω σας, σας παρακαλώ... φορέστε την διαολεμένη μάσκα και προτρέψτε του γύρω σας να κάνουν και αυτοί το ίδιο».

Περισσότεροι από 126.000 Αμερικανοί πολίτες έχουν χάσει την μάχη με τον κορονοϊού ενώ εκατομμύρια έχουν μείνει χωρίς δουλειά. Την Τρίτη 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, καταγράφηκαν περισσότερα από 47.000 κρούσματα, τα περισσότερα σε μία μονο μέρα από την αρχή της πανδημίας.

Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, δρ. Άντονι Φαούτσι, μιλώντας ενώπιον της Γερουσίας δήλωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μάσκες και δεν κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παράγει μάσκες προσώπου με δωρεάν διανομή σε όλους τους Αμερικανούς σε μια προσπάθεια ελέγχου του ιού.

 Πηγή: Independent