Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν: Το φινάλε του Game of Thrones ήταν τέλος, αλλά και αρχή

Θα είναι το ίδιο το τέλος στα βιβλία; Τι λέει ο συγγραφέας.

Τι έρχεται μετά για το Game of Thrones;

Ο συγγραφέας η δουλειά του οποίου μετετράπη στη σειρά του ΗΒΟ που προσέλκυσε αριθμό-ρεκόρ τηλεθεατών στο φινάλε της Κυριακής, λέει πως ήταν «μια τρελή πορεία». Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν έγραψε στο blog του τη Δευτέρα ότι «ήταν τέλος, αλλά ήταν επίσης και μια αρχή».

Ο 70χρονος λέει ότι δουλεύει στο επόμενο κεφάλαιο, «The Winds of Winter». Λέει πως γνωρίζει ότι έχει αργήσει, αλλά «θα γίνει». Απλά δεν λέει πότε. Επίσης, αναφέρει πως θα ακολουθήσει το «A Dream of Spring».

Ο Μάρτιν λέει πως τον ρωτάνε αν θα έχει το ίδιο τέλος όπως και η σειρά ή αν θα διαφέρει.

Ο Μάρτιν γράφει: «Λοιπόν.Ναι. Και όχι».

«Κανείς δεν αποσύρεται...ο Ντέιβιντ και ο Νταν (Μπένιοφ και Βάις) πηγαίνουν στο Star Wars και σε άλλα projects πέρα από αυτό...το εκπληκτικό μας καστ σκορπίζει στους τέσσερις ανέμους, αλλά θα τους βλέπετε πολύ τα επόμενα χρόνια, σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Οι σκηνοθέτες μας θα είναι επίσης απασχολημένοι. Υποψιάζομαι πως δεν βλέπετε καν για τελευταία φορά το Westeros στις τηλεοράσεις σας αλλά νομίζω πως όλα αυτά έχουν να κάνουν με το πώς θα πάνε αυτές οι σειρές που θα ακολουθήσουν».

«Κι εγώ; Είμαι ακόμα εδώ και είμαι ακόμα απασχολημένος. Ως παραγωγός έχω πέντε σειρές υπό ανάπτυξη στην ΗΒΟ (κάποιες δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον κόσμο του Westeros), δύο στο Hulu, μία στο History Channel. Εμπλέκομαι σε μια σειρά από projects, κάποια από τα οποία βασίζονται στις δικές μου ιστορίες και βιβλία, κάποια σε άλλων. Υπάρχουν μικρού μήκους ταινίες που ελπίζω να κάνω, μεταφορές κλασικών ιστοριών από έναν από τους πιο έξυπνους, πνευματώδεις και πρωτότυπους συγγραφείς που έχει βγάλει το genre μας. Είμαι σύμβουλος σε ένα βιντεοπαιχνίδι από την Ιαπωνία...και γράφω. Ο χειμώνας έρχεται, σας το είχα πει παλιά».

Όσον αφορά στο φινάλε των βιβλίων, τονίζει τα εξής: «δουλεύω σε ένα διαφορετικό μέσο από τον Ντέιβιντ και τον Νταν, μην ξεχνάτε. Είχαν έξι ώρες για αυτή την τελευταία σεζόν. Εκτιμώ πως τα δύο τελευταία μου βιβλία θα πιάνουν 3.000 χειρόγραφες σελίδες πριν τελειώσω...και αν χρειαστούν επιπλέον σελίδες και κεφάλαια, θα τα προσθέσω...υπάρχουν χαρακτήρες που ποτέ δεν έφτασαν στην οθόνη και άλλοι που πέθαναν στη σειρά αλλά ζουν ακόμα στα βιβλία...βιβλίο ή σειρά, ποιο θα είναι το ”αληθινό” τέλος; Είναι ανόητη ερώτηση...θα το γράψω. Διαβάστε το. Τότε μπορούν όλοι να καταλήξουν σε συμπεράσματα και να μαλώνουν για το θέμα στο Ίντερνετ».