«Με πλήρωσε 0,57 δολάρια για να κάνω σεξ μαζί του όλη μέρα»: Η πορνεία στη Σιέρα Λεόνε

Το σεξ χωρίς προφύλαξη, οι τιμές, η αύξηση της πορνείας μετά τον Έμπολα.

«Δεν θα είχα τίποτα να φάω εάν δεν έβρισκα άντρες στο δρόμο». Με γλαφυρό τρόπο, το BBC, περιγράφει τη ζωή δύο κοριτσιών που είναι πόρνες στη Σιέρα Λεόνε.

Η ζωή τους παίζεται κάθε μέρα κορώνα γράμματα, για λιγότερα από ένα δολάριο. «Με πήγαινα σπίτι τους, έκαναν σεξ μαζί μου μια ολόκληρη μέρα και μου έδιναν 5.000 λεόνε (0,57 δολάρια)», λέει μια από τις κοπέλες που μιλάνε στην κάμερα του BBC. Είναι η 18χρονη Φατμάτα Κανού.

Η 22χρονη σήμερα Μαριάμα, ήταν 14 χρονών όταν βγήκε πρώτη φορά στους δρόμους. «Η μητέρα μου μας πέταξε έξω από το σπίτι γιατί δεν μπορούσε να μας ζήσει. Μας έλεγε μπάσταρδα».

Σήμερα περίπου 300.000 γυναίκες εργάζονται ως πόρνες στην Σιέρα Λεόνε. Είναι αυτές όμως που πρέπει να φέρουν το φαγητό στο σπίτι, να πληρώσουν τα χρήματα για το σχολείο των μικρότερων αδερφών τους. Για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, δέχονται ακόμη και σεξ χωρίς προφύλαξη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους για την υγεία τους και τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες.

Η Μαριάμα ετοιμάζεται για δουλειά και καλύπτει με μέικ-απ τις μελανιές στο πρόσωπό της. Έχει φάει ξύλο από πελάτη που την έκλεψε. «Την τελευταία φορά που ήμουν με πελάτη διαπραγματευτήκαμε την τιμή για το σάρκα με σάρκα (σ.σ. σεξ χωρίς προφύλαξη). Αφού κάναμε σεξ, αρνήθηκε να μου δώσει τα λεφτά μου. Έφυγε με τα λεφτά μου για τα οποία είχα δουλέψει, και με το τηλέφωνό μου. Προσπάθησα να παλέψω μαζί του και γι΄ αυτό με χτύπησε στο πρόσωπο, το σώμα μου. Με χτύπησε και έφυγε (σ.σ. με τα λεφτά και το κινητό της».

«Εάν η μητέρα μου δεν είχε πεθάνει από Έμπολα, δεν θα το έκανα αυτό», λέει η Φατμάτα. «Στο τέλος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ούτε να μιλήσει».

Σύμφωνα με φιλανθρωπικές οργανώσεις, η πορνεία στην Σιέρα Λεόνε αυξήθηκε δραματικά μετά τον Έμπολα.

«Πόσους πελάτες χρειάζεσαι για να είσαι εντάξει», ρωτάει την Φατμάτα ο δημοσιογράφος. «Επτά με οκτώ», απαντάει εκείνη. Επτά με οκτώ την ημέρα.

Η τιμή για το σεξ χωρίς προφύλαξη είναι κανονικά 50.000 λεόνε (5,6 δολάρια) και με προφυλακτικό είναι 25.000. Αλλά σπάνια παίρνουν αυτά τα λεφτά.

Κάποιοι από τους άντρες αυτούς είναι άρρωστοι, έχουν ασθένειες και τα κορίτσια το γνωρίζουν.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Don Bosco παίρνει μια φορά την εβδομάδα τα κορίτσια από τον δρόμο. Είναι η μόνη πηγή για αυτές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή