Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν για τις αντιδράσεις στο φινάλε του «Game of Thrones»: Το Ιντερνετ είναι τοξικό

Ο συγγραφέας των βιβλίων «σπάει» τη σιωπή του για την αίτηση των θαυμαστών για να ξαναγυριστεί η όγδοη σεζόν.

Η όγδοη και τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» απογοήτευσε και εξαγρίωσε πολλούς θαυμαστές, τόσο ώστε να υπογράψουν αίτηση για να γυριστούν εκ νέου τα έξι επεισόδια.

Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, συγγραφέας των βιβλίων στα οποία βασίστηκε η σειρά, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά γι’αυτή την κίνηση των θαυμαστών. Μιλώντας στο podcast «Maltin On Movies», ο Μάρτιν είπε ότι υπάρχει τοξική ατμόσφαιρα στις διαδικτυακές πλατφόρμες. «Το Ιντερνετ είναι τοξικό, με τρόπο που οι παλιές πλατφόρμες στις οποίες οι θαυμαστές κόμικ, επιστημονικής φαντασίας και τηλεοπτικών σειρών συζητούσαν, δεν μοιάζει με πριν». Και συνεχίζει: «Υπήρχαν διαφωνίες, τσακωμοί, όμως τίποτα δεν έμοιαζε με την τρέλα που επικρατεί στο Διαδίκτυο».

Εκτός όμως από τον Μάρτιν και η Σόφι Τέρνερ (Σάνσα Σταρκ) κατέκρινε το αίτημα, αποκαλώντας αυτή την κίνηση «ασεβή». Η Τερνερ δήλωσε στους New York Times λίγο μετά το φινάλε του «Game of Thrones»: «Οι άνθρωποι έχουν πάντα μια ιδέα στο κεφάλι τους για το πως θέλουν μια σειρά να τελειώσει και όταν η πραγματικότητα διαφέρει, τότε μιλούν και αντιδρούν. Ολες αυτές οι αιτήσεις δείχνουν ασέβεια στο πρόσωπο των συντελεστών, των σεναριογράφων και κινηματογραφιστών που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες τα τελευταία 10 χρόνια και πέρασαν 11 μήνες γυρίζοντας την τελευταία σεζόν».

Όμως δεν είχαν όλοι οι θαυμαστές την ίδια αντίδραση. Οταν έμαθαν ότι ο Κιτ Χάρινγκτον εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική για καταπολέμηση άγχους και άλλων προσωπικών θεμάτων, συγκέντρωσαν μέσω μιας καμπάνιας 40.000 λίρες για να στηρίξουν την φιλανθρωπική οργάνωση Mencap, την οποία ο Κιτ στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια.

Το πρίκουελ του «Game of Thrones» βρίσκεται σε διαδικασία γυρισμάτων.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στη Βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.