Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι: Από την Κάιλι στη Μάιλι

Εμφανίσεις - εκπλήξεις και η συγκίνηση της Μινόγκ στη σκηνή - πυραμίδα.
Harry Durrant via Getty Images

Το βρετανικό Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ - ορόσημα του πλανήτη, «έριξε» για φέτος αυλαία με τους The Cure στην περιβόητη σκηνή - πυραμίδα (Pyramid Stage), οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό με το line-up που παρουσίασαν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Γκλάστονμπερι υποδέχθηκε μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, παλιά και νέα όπως η Κάιλι Μινόγκ, η Μάιλι Σάιρους, η εκκλησιαστική χωρωδία Langa Methodist, η Τζανέλ Μονέ και η ανερχόμενη Μπίλι Άιλις.

Το φεστιβάλ έκρυβε και εκπλήξεις που ενθουσίασαν ακόμα περισσότερο τους παρευρισκόμενους, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση του Κρις Μάρτιν στην φλαμένγκο εκδοχή του «Can’t Get You Out of My Head» και του Νικ Κέιβ στο ντουέτο με τη Μινόγκ και το «Where The Wild Roses Grow». Οι Killers, οι οποίοι ήταν το πρώτο όνομα (headliners) στη σκηνή, καλωσόρισαν τους Pet Shop Boys και τον Johnny Marr για να ερμηνεύσουν μαζί τα: «Always On My Mind», «Human», «This Charming Man» και «Mr. Brightside».

Την τελευταία μέρα του Γκλάστονμπερι, το κοινό χειροκρότησε την εμφάνιση του Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους του φεστιβάλ για τη βοήθεια στη μείωση της χρήσης του πλαστικού, πράξη που έσωσε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιήθηκαν εκείνες τις μέρες. Στη συνέχεια μίλησε για τη νέα του σειρά στο BBC, με όνομα «Seven Worlds, One Planet».

Shirlaine Forrest via Getty Images
OLI SCARFF via Getty Images
Ian Gavan via Getty Images
Leon Neal via Getty Images

Η συγκίνηση της Κάιλι Μινόγκ

Η Κάιλι Μινόγκ βρέθηκε στη σκηνή του Γκλάστονμπερι το απόγευμα του Σαββάτου για να ερμηνεύσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της. Δεκατέσσερα χρόνια μετά την απόσυρσή της από πρώτο όνομα του φεστιβάλ λόγω της διάγνωσης για καρκίνο του μαστού, η δημοφιλής τραγουδίστρια επέστρεψε στη σκηνή για τους θαυμαστές της.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η Μινόγκ έκανε μια παύση για να εξηγήσει στο κοινό τη σημασία της εμφάνισής της στη συγκεκριμένη σκηνή (Pyramid Stage). Τότε και εμφανώς συγκινημένη, η τραγουδίστρια είπε: «Το 2005 θα βρισκόμουν εδώ». «Οι συγκυρίες με έκαναν να μην καταφέρω να παραβρεθώ. Ήλπιζα τα πράγματα να είναι διαφορετικά, όμως η ζωή είναι αυτή που είναι. Βρισκόμαστε εδώ αυτή τη στιγμή». Μετά τη συναυλία, η Μινόγκ αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο BBC Radio 2 ότι προσπάθησε να συγκρατήσει τα συναισθήματα και τα δάκρυά της. «Πραγματικά, θα μπορούσα να τα...χάσω πάνω στη σκηνή, όμως σκέφτηκα ότι αν γινόταν αυτό, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω τη συναυλία. Ολοι μας αντιμετωπίζουμε διάφορα στη ζωή, εμείς ή εσείς. Είναι μέρος της ζωής».

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στη βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Δημοφιλή