ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2019 07:19 EEST

Το διαζύγιο του Τζεφ Μπέζος είναι η μεγαλύτερη μεταφορά περιουσίας στην ιστορία

Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Evan Agostini/Invision/AP

Μία από τις μεγαλύτερες μεταφορές πλούτου στην ιστορία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε αναφέρεται στο διαζύγιο του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος αποφάσισε να χωρίσει για πάντα με την μέχρι πρότινος σύζυγό του, Μακένζι Μπέζος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν υπογραφεί και επίσημα το σχετικό έγγραφο, μετοχές της Amazon, αξίας 38 δισ. δολαρίων θα περάσουν αυτόματα στην κυριότητα της Μακένζι Μπέζος, στο πλαίσιο της συμφωνίας της για το διαζύγιο με τον ισχυρό άνδρα της Amazon.

O πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δικηγόρων του Οικογενειακού Δικαίου, Πίτερ Γουόλτσερ, αναφέρει πως το εν λόγω χαρτί θα «είναι ο Γκοτζίλα των διαζυγίων», αφού κανένα άλλο δεν το έχει πλησιάσει έως τώρα.

Οι λεπτομέρειες γύρω από το διαζύγιο θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες. Με βάση όμως όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, θα εκδοθεί στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

«Ακόμα σε πολιτείες που δεν υπάρχει η πρόβλεψη της εχεμύθειας τα μέρη μπορούν να κάνουν αίτηση διαζυγίου χωρίς να καταθέσουν παράλληλα τη συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει». λέει o Γουόλτσερ.

Σημειώνεται πως τα ποσά που θα μεταφερθούν είναι πρωτοφανή, πράγμα το οποίο είναι λογικό αν κανείς αναλογιστεί και την περιουσία του Τζεφ Μπέζος.

Το μετοχικό του μερίδιο μόνο στην Amazon υπολογίζεται στα 112 δισ. δολάρια. Η Μακένζι Μπέζος έχει δηλώσει πως σκοπεύει να δωρίσει πάνω από το μισό της περιουσίας της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η ίδια άλλωστε είχε πρόσφατα αποκαλύψει πως έγινε μέρος της φιλανθρωπικής δράσης Giving Pledge και δεσμεύτηκε να δώσει κατά τη διάρκεια της ζωής της τα μισά από τα 37 δισ. δολάρια της προσωπικής της περιουσίας.

«Θα συνεχίσω με τη φιλανθρωπία μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιό μου»,είχε τονίσει  η γυναίκα που συνέβαλε τα μέγιστα στην ίδρυση και τη λειτουργία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς ήταν πάντα κάτι παραπάνω από απλή σύζυγος του Μπέζος.

Στο Giving Pledge των Γκέιτς και Μπάφετ, που μετρά πια μία σχεδόν δεκαετία, έχουν ήδη υπογράψει μια σειρά από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, αλλά και κροίσοι του τεχνολογικού κόσμου, όπως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook, ο συνιδρυτής της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκυ και ο συνιδρυτής του LinkedIn, Ρέιντ Χόφμαν.

(Mε πληροφορίες από Bloomberg)