Βαρκελώνη: Κλοπή τσάντας από παραλία σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση

Η κάμερα «συνέλαβε» τον δράστη.
Twitter

Εκτός από τη μοναδική αρχιτεκτονική και την έντονη νυχτερινή ζωή, η Βαρκελώνη έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για τους πορτοφολάδες και τους τσαντάκηδες που κλέβουν σωρηδόν ανυποψίαστα θύματα.

Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή (14/8) σε παραλία της ισπανικής πόλης, όπου ένας ελαφροχέρης έκανε επίδειξη των «δεξιοτήτων» του σε live μετάδοση.

Αδιαφορώντας πλήρως για την τηλεοπτική κάμερα που ήταν στημένη ακριβώς μπροστά του, μεταδίδοντας την εικόνα σε ζωντανή σύνδεση, ο δράστης άρπαξε το σακίδιο ενός άτυχου λουόμενου και αποχώρησε ατάραχος από το σημείο.

Η αστυνομία εξέτασε το οπτικό υλικό και ταυτοποίησε τον κλέφτη, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα.

Τον Μάιο, οι αρχές της Βαρκελώνης παρουσίασαν ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας το καλοκαίρι, καθώς ο αριθμός των τουριστών -και τα εγκλήματα εναντίον τους- επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα.

Στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Καλοκαίρι», το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν 12% περισσότεροι αστυνομικοί στους πιο πολυσύχναστους δρόμους σε σχέση με πέρυσι, και αυστηρότερες ποινές κατά των δραστών.

Η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι διαβόητη για τους πορτοφολάδες της. Το 2018 σημειώνονταν κατά μέσο όρο 12 κλοπές την ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Δημοφιλή