ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/06/2019 12:46 EEST | Updated 05/06/2019 12:46 EEST

Βαρουφάκης κατά Τσίπρα: Ηρθε η ώρα για Ενήλικες στο Δωμάτιο

«Φαίνεται να αποφάσισε ότι θα πιεί μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι της άρνησης».

HuffPost Spain

Την έντονη αντίδραση του ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη προκάλεσε μια δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ1. Ο πρωθπουργός δήλωσε ότι «ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα συνεργαζόταν ακόμα και με τον Σόιμπλε».

«Ο Πρωθυπουργός που εφάρμοσε πιστότερα τα Μνημόνια και είχε την πιο ανέφελη συνεργασία με την Τρόϊκα, βγήκε στην τηλεόραση να κατηγορήσει το Γιάνη Βαρουφάκη ότι «θα συνεργαζόταν με το Σόιμπλε» (αναπαράγοντας και το fake news για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία)», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡα25.

Όπως τονίζει ακόμη, «αντί μιας ειλικρινούς μεταμέλειας και της αρχής μιας δύσκολης και μακράς πορείας προς την εξιλέωση, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να αποφάσισε ότι θα πιεί μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι της άρνησης της πραγματικότητας και της εξαπάτησης του λαού αλλά και του εαυτού του.

Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν κάτι καλύτερο. Ήρθε η ώρα για Ενήλικες στο Δωμάτιο».

Σημειώνεται ότι το Ενήλικες στο Δωμάτιο, είναι το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη που περιγράφει από την δική του οπτική γωνία τις δραματικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα το 2015 με τους εταίρους, που λίγο έλειψε να οδηγήσουν στο grexit, ενώ η φράση αποδίδεται στην Κριστίν Λαγκάρντ, που απηυδησμένη πλέον από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις απόψεις του, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον αντικαταστήσει, λέγοντας ότι είναι η ώρα για Ενήλικες στο δωμάτιο. Για ανθρώπους δηλαδή που μπορούν να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση. Κάτι που δεν μπορούσε κατά την γνώμη της να κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.