Βασίλης Τόπαλος: Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου (βίντεο)

Ανείπωτη θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου, μετά από σκληρή μάχη στη ΜΕΘ.
.
.
Facebook

Βαρύ πένθος σκόρπισε ο θάνατος του 16χρονου αθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και είχε τραυματιστεί σοβαρά στα μέσα Δεκεμβρίου μετά από αγώνα σπάρινγκ.

Για το συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα.Για το συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σημείωσε ότι ο και ο προπονητής του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, από την πρώτη ώρα και στιγμή είναι δίπλα στην οικογένεια για αυτό το οποίο συνέβη.

«Μόλις έλαβε χώρα το συμβάν, προ του θανάτου του παιδιού, είχαν κληθεί στον εισαγγελέα Αθλητισμού (σ.σ. ο ιδιοκτήτης και ο προπονητής) προκειμένου να καταθέσουν (…) Ο πατέρας είναι παρών στη διαδικασία της προπόνησης. Δεν ήρθε σε καμία επαφή, οπότε δεν προήλθε κανένας τραυματισμός από έτερο πρόσωπο, δηλαδή συναθλητή του. Πράγματι, μετά την προπόνηση η οποία έγινε, οδηγήθηκε σε έταιρο χώρο του γυμναστηρίου, δηλαδή στα αποδυτήρια, όπου εκεί έχασε τις αισθήσεις του και κατά την πτώση επήλθε το συγκεκριμένο τραύμα, όπου δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Η παρουσία γιατρών είναι κάτι το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό σε αυτό το στάδιο της προπόνησης. Οτιδήποτε και αν συμβεί καλείται κατευθείαν το ΕΚΑΒ για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Το ζήτημα είναι ότι, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου που εκπροσωπώ, που είναι διακεκριμένος αθλητής στο χώρο (δεν έχει συμβεί το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια), παρείχε τις πρώτες βοήθειες από την πρώτη στιγμή.

Το ζήτημα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση ότι δεν υπήρχε κανένα παράπονο, τόσο από τον αθλητή όσο και από τον πατέρα - ο πατέρας θα το εξέφραζε κατευθείαν - έτσι ώστε είτε να υπάρχει κάποια διακοπή της προπόνησης ή οτιδήποτε άλλο».

«Η έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάτου του» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Δημοφιλή