Βέλγιο: Κλεπτομανής που συνελήφθη γυμνός σε ξενοδοχείο, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης

Κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος κρατούσε ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών, κιάλια κι ένα σουγιά από την αποθήκη του ξενοδοχείου.
aire images via Getty Images

Το ποινικό δικαστήριο της Μπριζ καταδίκασε έναν 45χρονο από το Μπλάνκενμπερχε, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στη βελγική επαρχία της Δυτικής Φλάνδρας, σε 18 μήνες φυλάκιση για δύο διαρρήξεις και μια περίπτωση κλοπής σε καταστήματα. Σε μία από τις διαρρήξεις, ο “Steve V.” βρέθηκε μάλιστα γυμνός σε ένα ξενοδοχείο.

Ο κατηγορούμενος εισέβαλε με τη βία στο Avenue Boutique Hotel στο Μπλάνκενμπερχε στις 13 Ιουλίου 2023.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο V. θυμήθηκε τον κωδικό εισόδου μιας πόρτας δωματίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διάρρηξης, η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει εντελώς γυμνό και υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος κρατούσε ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών, κιάλια κι ένα σουγιά από την αποθήκη του ξενοδοχείου.

Στις 18 Οκτωβρίου, ο Steve V. κρίθηκε και πάλι ένοχος για διάρρηξη στο Μπλάνκενμπερχε. Μαζί με έναν φίλο του, ο 45χρονος έκλεψε από ένα κατάστημα αναπτήρες, ένα ρολόι, τσιμπιδάκια, μερικά πουλόβερ και μια σανίδα για βελάκια.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, αστυνομικοί συνάντησαν τον Steve V. ξανά στο ιδιο κτήριο και μάλιστα φορούσε ένα από τα κλεμμένα πουλόβερ. Τέλος, πέντε ημέρες αργότερα, ο V. έκλεψε ένα ακόμη κεσεδάκι κρέμα ημέρας στο Aldi στο Μπλάνκενμπερχε .

″Η περίπτωση του κ. V είναι ανίατη”, δήλωσε ο εισαγγελέας Γιόχεν Βαν Ααλστ στο κατηγορητήριο. Εξάλλου, ο κατηγορούμενος είχε ήδη αρκετές καταδίκες στο παρελθόν. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή.

Η δικηγόρος υπεράσπισης εξήγησε ότι ο πελάτης της πάσχει από κλεπτομανία. ”Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια εξαιρετικά οδυνηρή κατάσταση”, επανέλαβε η ίδια. Η υπεράσπιση πίεσε για μια πιο επιεική ποινή, αλλά ο V. καταδικάστηκε τελικά για 18 μήνες.

Δημοφιλή