Βίντεο: Αρκούδα πήγε σε σπίτι και χτύπησε το κουδούνι τα ξημερώματα

Να προσέχετε σε ποιον ανοίγετε την πόρτα.
|
Facebook/Wendy Heisley Watson

Mια γυναίκα στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ έμεινε έκπληκτη όταν ανακάλυψε τον ασυνήθιστο επισκέπτη που χτυπούσε το κουδούνι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η Γουέντι Γουάτσον κοιμόταν αμέριμνη όταν μια μαύρη αρκούδα την επισκέφτηκε γύρω στις 3:30 π.μ. στο σπίτι της στο Γκρίνβιλ. Αλλά όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι το επόμενο πρωί, παρατήρησε ότι οι δύο ταΐστρες πουλιών που μόλις είχε ξαναγεμίσει ήταν πεταμένες στο έδαφος. Η γυναίκα έλεγξε την κάμερα του κουδουνιού της για να εντοπίσει τον ύποπτο.

«Οταν είδα την αρκούδα στο βίντεο σοκαρίστηκα τόσο, που κόντεψα να φτύσω τον καφέ μου», είπε στο Newsweek.

Οι αρκούδες εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στην περιοχή, καθώς η ανθρώπινη ανάπτυξη καταστρέφει τους οικότοπούς τους και τα ζώα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε κατοικημένες γειτονιές.

Η κάμερά ασφαλείας κατέγραψε την αρκούδα να φτάνει στην μπροστινή βεράντα, να στέκεται όρθια στα πίσω της πόδια και να πατάει το κουδούνι της εξώπορτας. Εφόσον κανείς δεν της άνοιξε, απομακρύνθηκε, αφήνοντας μόνο ένα μικρό αποτύπωμα από τη μύτη της στο παράθυρο της Γουάτσον.

Η Γουάτσον είπε ότι είχε συναντήσει αρκούδες στην περιοχή της στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν είχε δει κάποια να σκαρφαλώνει στη βεράντα της. Η ίδια " target="_blank" class=" js-entry-link cet-internal-link" data-vars-subunit-name="article_body" data-vars-subunit-type="component" data-vars-position-in-subunit="4">δημοσίευσε το βίντεο στο Facebook, αποσπώντας εκατοντάδες σχόλια για τον απροσδόκητα ευγενικό καλεσμένο της.

«Η αρκούδα προσπάθησε να μπει στον κάδο απορριμμάτων μας, αλλά στην πραγματικότητα δεν προκάλεσε καμία ζημιά», εξήγησε στη συνέχεια. «Κατέστρεψε δύο ταΐστρες πουλιών, αλλά το σπίτι είναι άθικτο».

Κατά μέσο όρο, οι 750.000 μαύρες αρκούδες σε όλη τη Βόρεια Αμερική σκοτώνουν λιγότερο από ένα άτομο ετησίως, σύμφωνα με το North American Bear Center. Οταν οι μαύρες αρκούδες επιτίθενται, συνήθως είναι επειδή αμύνονται απέναντι σε ένα άτομο που είναι πολύ κοντά τους και προκαλούν μόνο μικροτραυματισμούς.

Οι άνδρες μεταξύ 18 και 24 ετών έχουν 167 φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτώσουν κάποιον σε σχέση με μια μαύρη αρκούδα.

(με πληροφορίες από Newsweek)