Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στην Άγκυρα

Έρευνα από τον εισαγγελέα της Άγκυρας.
.
.
@haskologlu

Σε βίντεο κατεγράφη η στιγμή της επίθεσης στην Άγκυρα το πρωί της Κυριακής στην Άγκυρα, στην περιοχή Κιζιλάι στο κέντρο, όπου βρίσκονται υπουργεία, κυβερνητικά κτίρια και το κοινοβούλιο, που θα άρχιζε σήμερα τις εργασίες του.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, δύο τρομοκράτες επιχείρησαν βομβιστική επίθεση μπροστά παό το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, με τον έναν να «εξουδετερώνεται» και τον άλλο να σκοτώνεται μετά την πυροδότηση των εκρηκτικών που είχε. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Έρευνα άρχισε ο εισαγγελέας της Άγκυρας, ενώ δεν έχει αποδοθεί ευθύνη σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση.

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου, μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε. «Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Τwitter.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προσθέτει.

Δημοφιλή