Φλόριντα: Βιολόγοι έπιασαν πύθωνα 95,5 κιλά, το τελευταίο του γεύμα ήταν ένα ελάφι

Ανοίγοντας το εσωτερικό του φιδιού, οι ερευνητές βρήκαν μέσα 122 αυγά, τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί σε πύθωνα.
.
.
Conservancy of Southwest Florida

Βιολόγοι κατάφεραν να πιάσουν τον μεγαλύτερο πύθωνα Βιρμανίας που έχει καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία της Φλόριντα. Το φίδι έπιασε η ομάδα ομάδα της υπηρεσίας διατήρησης της Νοτιοδυτικής Φλόριντα έχει μήκος 5,5 μέτρα και ζυγίζει 9,5 κιλά, αναφέρει το Orlandoweekly.

Ανοίγοντας το εσωτερικό του φιδιού, οι ερευνητές βρήκαν μέσα 122 αυγά, τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί σε πύθωνα, ενώ το τελευταίο του γεύμα πιθανότατα ήταν ένα ενήλικο ελάφι.

«Αυτό το εύρημα θέτει ένα νέο όριο για τον υψηλότερο αριθμό αυγών που μπορεί να παράγει δυνητικά ένας θηλυκός πύθωνας σε έναν κύκλο αναπαραγωγής», αναφέρει η δήλωση των βιολόγων στο Conservancy.org.

«Επιπλέον, μια αξιολόγηση του πεπτικού περιεχομένου του φιδιού εντόπισε ένα ενήλικο ελάφι με λευκή ουρά - κύρια πηγή τροφής του απειλούμενου πάνθηρα της Φλόριντα - ως το τελευταίο γεύμα του φιδιού», είπαν οι ερευνητές.

«Η απομάκρυνση των θηλυκών πύθωνων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διατάραξη του κύκλου αναπαραγωγής αυτών των κορυφαίων αρπακτικών που καταστρέφουν το οικοσύστημα Έβεργκλεϊντς - είναι μια τεράστια περιοχή υποτροπικού-τροπικού υγροβιότοπου που καταλαμβάνει το νότιο μέρος της πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ - και παίρνουν πηγές τροφής από άλλα ιθαγενή είδη», εξήγησε ο Ιαν Μπαρτοσκεκ, βιολόγος άγριας ζωής και διευθυντής περιβαλλοντικής επιστήμης.

Αν και η απομάκρυνσή τους είναι κρίσιμη, δεν είναι ακριβώς εύκολη και οι ομάδες έπρεπε να τοποθετήσουν δολώματα για να παγιδεύσουν τα θηλυκά.

«Πώς βρίσκεις μια βελόνα στα άχυρα; Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν μαγνήτη. Οι ομάδες με παρόμοιο τρόπο χρησιμοποιούν τα αρσενικά φίδια ανιχνευτές, που έλκονται από τα μεγαλύτερα θηλυκά», είπε ο Μπαρτοσκεκ.

Οι ερευνητές κυνηγούν πύθωνες στη Φλόριντα για πάνω από 10 χρόνια σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα αυτόχθονα είδη στο οικοσύστημα της περιοχής.

Από τότε που ιδρύθηκε το 2013, το πρόγραμμα για πύθωνες της Νοτιοδυτικής Φλόριντα έχει αφαιρέσει περισσότερους από 1.000 πύθωνες από περίπου 100 τετραγωνικά μίλια στη νοτιοδυτική Φλόριντα.

Η Φλόριντα διοργανώνει επίσης έναν ετήσιο διαγωνισμό ζητώντας από το κοινό βοήθεια για το κυνήγι πυθώνων. Το «Python Challenge» θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 14 Αυγούστου και αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 600 συμμετέχοντες από 25 διαφορετικές πολιτείες.

Τα έπαθλα περιλαμβάνουν 2.500 δολάρια για τα περισσότερα φίδια που έχουν συλληφθεί και 1.500 δολάρια για το μακρύτερο φίδι που πιάστηκε.