Βόρεια Εύβοια: Πτώση ελικοπτέρου κοντά στη παραλία Αχλάδι (Βίντεο)

Απογειώθηκε από το Μαντούδι Ευβοίας και είχε προορισμό την βιομηχανική περιοχή του Βόλου.
.
.
Eurokinissi

Συναγερμός στις Αρχές σήμανε το πρωί της Πέμπτης καθώς κατέπεσε ελικόπτερο στη βόρεια Εύβοια, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία Elias.

Tο ελικόπτερο κατέπεσε στο Αχλάδι Εύβοιας με επιβαίνοντες 2 άτομα. Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για Agusta Α109, πολιτικού τύπου και εκτελούσε ιδωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι - Βιομηχανική Περιοχή Βόλου . Απογειώθηκε στις 10:13´ το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

Έρευνες γίνονταν από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι. Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μετέβαινε και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου ήταν έμπειρος, καθώς υπηρετούσε στην Αεροπορία Στρατού.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, τόνισε: «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη στο συγκεκριμένο χώρο και είμαστε από τους πρώτους που προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Δυστυχώς οι προσβάσεις είναι κομμένες και τώρα κινούμαστε από πεδινές περιοχές τόσο εμείς όσο και τα σωστικά συνεργεία για να προσεγγίσουμε το σημείο που φέρεται ότι έπεσε το ελικόπτερο».

Από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήταν ενταγμένο στην Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου έδωσε στίγμα για άσχημες καιρικές συνθήκες.

Δημοφιλή