Βραβεία MTV: Γιατί όλοι τα έχουν βάλει με την Μαντόνα

Υποτίθεται πως έκανε ένα αφιέρωμα στην Αρίθα Φράνκλιν. Ή, μήπως, όχι;
Kevin Mazur via Getty Images

Από τη χθεσινή βραδιά των βραβείων MTV δεν έλειψαν οι λίγες μεν αλλά αξιοσημείωτες στιγμές. Θεωρητικά, μία από αυτές θα έπρεπε να ήταν και το αφιέρωμα της Μαντόνα στην Αρίθα Φράνκλιν. Ωστόσο, η βασίλισσα της ποπ κατάφερε ακόμη και σε αυτή την περίπτωση να διχάσει το κοινό.

Η Μαντόνα ανέβηκε στη σκηνή με ένα μακρύ, μαύρο φόρεμα και πολλά αφρικανικής κουλτούρας αξεσουάρ. Λίγο πριν παρουσιάσει το βραβείο για το βίντεο της χρονιάς (το οποίο παρέλαβε η Camila Cabello για το τραγούδι «Havana»), η Μαντόνα μίλησε για αρκετή ώρα για το δικό της ξεκίνημα στη βιομηχανία και τη δική της καριέρα, πριν καταλήξει να ευχαριστήσει τη Φράνκλιν που «ενέπνευσε όλους μας. R.E.S.P.E.C.T.». Στη συνέχεια η Cabello ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της το οποίο και αφιέρωσε -ναι, σωστά μαντέψατε- στη Μαντόνα.

Είχε προηγηθεί ένα μικρής διάρκειας βίντεο για την Φράνκλιν σε νεαρή ηλικία, πριν η Μαντόνα πει ότι το είδωλο της soul που πέθανε την περασμένη Πέμπτη άλλαξε τον ρου της ζωής της, χωρίς καμία live performance προς τιμήν της μεγάλης καλλιτέχνιδος.

Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα αρκετοί να κατηγορήσουν τη Μαντόνα για «πολιτισμική απρέπεια», εξαιτίας των υπερβολικών αξεσουάρ που επέλεξε να φορέσει, θεωρώντας ότι θα ταίριαζαν στο αφιέρωμα για μια Αφροαμερικανή τραγουδίστρια. Επιπλέον, πολλοί θεώρησαν ότι μετέτρεψε το σόου για τη Φράνκλιν σε προσωπική υπόθεση.

Μερικές από τις πολύ εύστοχες αντιδράσεις των δημοσιογράφων που παρακολούθησαν τη βραδιά έχουν ως εξής:

Marc Snetiker, του Entertainment Weekly

«Η Μαντόνα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Αρίθα Φράνκλιν από τη Μαντόνα με τη συμμετοχή της Μαντόνα και τη Μαντόνα ως Μαντόνα».

Katie Nolan, του ESPN

«Η Μαντόνα ξέρει ότι η Μαντόνα δεν έχει πεθάνει;»

Charlamagne Tha God, ραδιοφωνικός παραγωγός

«Είμαι τόσο μπερδεμένος. Νόμιζα ότι η Μαντόνα θα απέτιε φόρο τιμής στην Αρίθα αλλά το μόνο που άκουσα ήταν ένας φόρος τιμής στον εαυτό της».

(Με πληροφορίες από AP)