Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος «είναι καλά», μετά την επέμβαση στον προστάτη

Η βασίλισσα Καμίλα δήλωσε πως ο Κάρολος είναι «καλά», ενώ μια βασιλική πηγή επιβεβαίωσε πως η επέμβαση πραγματοποιήθηκε και ότι ο βασιλιάς τα πάει καλά.
via Associated Press

Ο βασιλιάς Κάρολος τα πηγαίνει καλά, αφότου υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη θεραπεία για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, είπε μια πηγή από τα ανάκτορα, έπειτα από την εισαγωγή του στο ίδιο νοσοκομείο, όπου η νύφη του Κέιτ αναρρώνει από μια επέμβαση.

Τον βασιλιά συνόδευσε η σύζυγός του βασίλισσα Καμίλα στην ιδιωτική London Clinic, στο δυτικό Λονδίνο, όπου η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας επίσης νοσηλεύεται, αφότου υποβλήθηκε σε μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Χαμογελώντας η Καμίλα είπε πως ο Κάρολος είναι «καλά», όταν αποχώρησε κάποιες ώρες αργότερα και μια βασιλική πηγή επιβεβαίωσε πως η επέμβαση πραγματοποιήθηκε και ότι ο βασιλιάς τα πάει καλά.

«Ο μεγαλειότατος θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις θερμές ευχές τους την τελευταία εβδομάδα και είναι χαρούμενος καθώς έμαθε ότι η διάγνωσή του έχει έναν θετικό αντίκτυπο στη δημόσια ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας», επισήμανε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σε μια ανακοίνωσε που εξέδωσε νωρίτερα.

Η κρατική Αρχή Εθνικής Υγείας (National Health Service - NHS) ανέφερε πως καταγράφηκε αύξηση 1.000% των επισκέψεων στον ιστότοπό της, όπου δίνονται συμβουλές για την υπερπλασία του προστάτη αφότου αποκαλύφθηκε η διάγνωση του Καρόλου.

Η πριγκίπισσα Κέιτ, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του διαδόχου του θρόνου, υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιά, η οποία πραγματοποιήθηκε «με επιτυχία» στις 16 Ιανουαρίου. Η 42χρονη πριγκίπισσα, άκρως δημοφιλής, ανέστειλε τις δημόσιες υποχρεώσεις της έως το Πάσχα.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, ο βασιλιάς την επισκέφθηκε προτού υποβληθεί στην επέμβαση για τον προστάτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP /

Δημοφιλή