Βρετανία: Τα social media και τα ριάλιτι τηλεοπτικά προγράμματα έχουν επιπτώσεις στην εξωτερική εμφάνιση

Τι δείχνει νέα έρευνα
stock-eye via Getty Images

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς νέους ηλικίας από 18 έως 34 χρονών, ισχυρίζονται ότι τα ριάλιτι τηλεοπτικά προγράμματα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρνητικές επιπτώσεις και αυτές σχετίζονται με τον τρόπο που αυτοί βλέπουν το σώμα τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2,000 Βρετανούς για το BBC 5 Live, έδειξε ότι οι πιο νεαρές ηλικίες ήταν πιο πιθανόν να προχωρήσουν σε κάποια πλαστική χειρουργική, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ένα ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 35% αυτών των ηλικιών θα σκεφτόταν να κάνει πλαστική ή αισθητική επέμβαση, σε σύγκριση με τον συνολικό μέσο όρο του 20%.

«Ήθελα να κάνω αυξητική στήθους από τα 16 μου χρόνια. Πάντα έβαζα κάλτσες μέσα στο σουτιέν μου. Πίστευα ότι θα ήμουν πιο ευτυχισμένη με την εικόνα του εαυτού μου, θα φορούσα διαφορετικά ρούχα και δεν θα είχα δεύτερες σκέψεις για την επιλογή μου. Θα ήμουν πιο χαλαρή», δήλωσε η 27χρονη Montanna.

Η Montanna γνωρίζει πολλές γυναίκες που έκαναν αυτού του είδους την επέμβαση και το αποδίδει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πολλοί άνθρωποι βάζουν την εικόνα τους ως προτεραιότητα- και πιο συγκεκριμένα αυτή στο Instagram-από το να αγοράσουν, για παράδειγμα, ένα ωραίο σπίτι, με τις οικονομίες τους», εξήγησε η Montanna, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη πίεση όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση.

Πηγή: BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση