ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2019 17:23 EEST

Βρετανία: Το Facebook απαγόρευσε ακροδεξιές ομάδες και ηγέτες

Ποιους περιλαμβάνει η απαγόρευση.

SOPA Images via Getty Images

Απαγόρευση σε έναν αριθμό ακροδεξιών ηγετών και οργανώσεων που, σύμφωνα με το ίδιο, «εξαπλώνουν μίσος», επέβαλε το Facebook.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, μεταξύ αυτών είναι το British National Party και ο Νικ Γκρίφιν, η English Defence League και το National Front. Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και η Britain First, που είχε ήδη απαγορευτεί, αλλά με αυτή τη νέα ενέργεια απαγορεύεται και η στήριξη προς αυτήν σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες του Facebook.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, προέβη στις εν λόγω ενέργειες επειδή οι εμπλεκόμενοι είχαν ανακηρύξει μια «βίαιη ή μισαλλόδοξη αποστολή».

«Άτομα και οργανώσεις που εξαπλώνουν μίσος, ή επιτίθενται, ή καλούν σε αποκλεισμό άλλων με βάση το ποιοι είναι, δεν έχουν θέση στο Facebook» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου.

Αναλυτικότερα, μεταξύ των οργανώσεων και ατόμων που απαγορεύτηκαν περιλαμβάνονται:

-Το British National Party και ο πρώην επικεφαλής του, Νικ Γκρίφιν.

-Το Britan First, ο επικεφαλής του Πολ Γκόλντινγκ και ο Πολ Ρέι, ιδρυτικό μέλος.

-Οι Knights Templar International και ο Τζιμ Ντόουσον, που τους προωθεί.

-Το National Front και ο επικεφαλής του, Τόνι Μάρτιν.

-Ο Τζακ Ρένσο, νεοναζί που σχεδίαζε να δολοφονήσει βουλευτή των Εργατικών

Εκπρόσωπος του Facebook διευκρίνισε τι θα συμβεί στις σελίδες που διατηρούν οι οργανώσεις και τα άτομα αυτά στο site του: Δεν θα τους επιτρέπεται να έχουν παρουσία σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Facebook, ενώ δεν θα επιτρέπονται οι εκφράσεις στήριξης και επιδοκιμασίας υπέρ τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Facebook είχε ανακοινώσει ότι θα μπλόκαρε την υποστήριξη και την εκπροσώπηση του «λευκού εθνικισμού» στην εφαρμογή του και στο Instagram.