Βρετανία: Ο Φάρατζ αποσύρεται από 317 έδρες για χάρη του Τζόνσον

Το κόμμα Brexit δεν κατεβάζει υποψηφίους στις περιφέρειες που επικρατούν οι Τόρις, ανοίγοντάς τους το δρόμο για νίκη στις εκλογές.
Associated Press

Ο Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του Brexit θα κόψει εκατοντάδες υποψηφίους του σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να βοηθήσει τον Μπόρις Τζόνσον να κερδίσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Ο Φάρατζ δήλωσε πως η παράταξή του θα αποσυρθεί από τις 317 έδρες, τις οποίες κέρδισαν οι Τόρις στις εκλογές του 2017, και θα εστιάσει όλη της την προσπάθεια στις έδρες που κατέχουν οι Εργατικοί.

Ο ηγέτης του κόμματος Brexit βρίσκεται κάτω από έντονες πιέσεις να μην σταθεί εμπόδιο στο δρόμο των Συντηρητικών, ώστε να αποφευχθεί η διάσπαση του κινήματος «Leave» (σ.σ. οι Βρετανοί που επιθυμούν την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.), κάτι που θα επέτρεπε στον Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνει κάτοικος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Αρκετοί υποψήφιοι του κόμματος Brexit έχουν ήδη παραιτηθεί. Και ο παλιός σύμμαχος του Φάρατζ, Ααρον Μπάνκς, τον προέτρεψε να κάνει δρόμο για τους Τόρις.

Ο Farage είπε στους οπαδούς του στο Χαρτλπούλ: «Θα σας πω τώρα τι ακριβώς θα κάνουμε. Το κόμμα Brexit δεν θα έχει υποψήφιο στις 317 έδρες που κέρδισαν οι Συντηρητικοί στις τελευταίες εκλογές. Αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι να εστιάσουμε τη συνολική μας προσπάθεια σε όλες τις έδρες που κατέχει το Εργατικό Κόμμα, το οποίο έχει αθετήσει εντελώς τη δέσμευσή του να σεβαστεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του 2017»

Ο Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα νέα, επιμένοντας ότι μόνο η πλειοψηφία των Τόρις θα μπορούσε να υλοποιήσει το Brexit μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Ο βουλευτής υου Εργατικού Κόμματος, Ιαν Λάβερι, δήλωσε: «Αυτή είναι μια συμμαχία του Φάρατζ και του Τζόνσον με τον Τραμπ για να πουλήσουν τη χώρα μας και να στέλνουν 500 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα από το NHS (σ.σ Εθνικό Σύστημα Υγείας) στις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες. Προειδοποιούμε τους ψηφοφόρους να απορρίψουν αυτή την πράξη ″Θατσερισμού βγαλμένη από τη δεκαετία του 1980″, η οποία θα οδηγούσε σε πιο άγριες επιθέσεις των Τόρις εναντίον της εργατικής τάξης. Το NHS δεν είναι προς πώληση».

Δημοφιλή