Νεαρή που επέζησε βομβιστικής επίθεσης του ISIS στο Βέλγιο επέλεξε την ευθανασία

Πέθανε στις 7 Μαΐου αφού δύο ψυχίατροι υπέγραψαν το αίτημά της.
.
.
Facebook

Η Βελγίδα Σαντι Ντε Κόρτε, 23 ετών, που επέζησε από βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους επέλεξε την ευθανασία αντί να ζήσει με το ψυχικό τραύμα, που της άφησε.

Η Ντε Κόρτε ήταν μια 17χρονη μαθήτρια που ταξίδευε με τους συμμαθητές της στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών όταν τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους πυροδότησαν μια βόμβα.

Η έκρηξη τον Μάρτιο του 2016, μαζί με δύο άλλες σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών, σκότωσε 32 άτομα και άφησε πίσω της πάνω από 300 τραυματίες.
Η νεαρή δεν τραυματίστηκε σωματικά στην επίθεση, αλλά υπέμεινε χρόνια κατάθλιψη και κρίσεις πανικού.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, το 2018 και το 2020, και ανέβαζε τακτικά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναρτήσεις για τη μάχη της με τα τραύματα που της άφησε η θανατηφόρα επίθεση.

.
.
Instagram

«Με όλα τα φάρμακα που παίρνω, νιώθω σαν ένα φάντασμα που δεν μπορεί να νιώσει τίποτα πια. Ίσως υπήρχαν άλλες λύσεις εκτός από τα φάρμακα», έγραψε σε μια ανάρτησή της, σύμφωνα με το βελγικό ειδησεογραφικό site RTBF.

Η Ντε Κόρτε, στα 23 της χρονια επέλεξε να υποβληθεί σε ευθανασία κάτι που είναι νόμιμο στο Βέλγιο. Πέθανε στις 7 Μαΐου αφού δύο ψυχίατροι υπέγραψαν το αίτημά της, αναφέρει η NewYorkPost.

Οι εισαγγελείς της Αμβέρσας ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση ωστόσο αφού ο Πόλ Ντελτέντ, νευρολόγος στο ακαδημαϊκό νοσοκομείο CHU Brugmann στις Βρυξέλλες, κατήγγειλε ότι η απόφαση της νεαρής γυναίκας να βάλει τέλος στη ζωή της «ελήφθη πρόωρα».

Η υπόθεση έκλεισε αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν γίνει παραβιάσεις στη διαδικασία της ευθανασίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο 7Sur7.