Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στην «Αγιά Σοφιά» μετά τους βανδαλισμούς των χούλιγκαν (εικόνες)

Ζημιές σε 4 θύρες και στους εσωτερικούς χώρους στο γήπεδο της ΑΕΚ. Σπασμένα καθίσματα υπήρξαν και από τη πλευρά των οπαδών της Φιορεντίνα.
Eurokinissi Sports

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης εργασίες αποκατάστασης στο γήπεδο της ΑΕΚ ώστε η «Αγιά Σοφιά» να επανέλθει στην προτέρη, άρτια κατάσταση στην οποία παραδόθηκε από την ΠΑΕ στην UEFA για τις ανάγκες τους τελικού του Conference League.

Δυστυχώς κάποιοι ”φίλαθλοι” του Ολυμπιακού επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς τόσο εντός των εσωτερικών χώρων της OPAP Arena όσο και στα καθίσματα του γηπέδου.

Η Αστυνομία φαίνεται να μην κατάφερε να προστατέψει το γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς όπως αποκαλύπτουν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού έδρασαν ανενόχλητοι, δίχως κάποιος να τους εμποδίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με την πρώτη καταγραφή σήμερα οι ζημιές σε τουαλέτες, τοίχους, καθίσματα και εξέδρες, αφορούν 4 Θύρες (39-41-43-45) στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena». Μάλιστα, για όλα όσα έγιναν φίλοι του Ολυμπιακού έβγαζαν με καμάρι φωτογραφίες στα social media, είτε από τους χώρους που έγιναν βανδαλισμοί, είτε από τα καθίσματα που έσπασαν και πήραν μαζί τους. Ζημιές υπάρχουν με σπασμένα καθίσματα (λιγότερα) και στην εξέδρα που ήταν οι οπαδοί της Φιορεντίνα στο απέναντι πέταλο.

Πλέον, άπαντες αναμένουν τις ενέργειες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης για να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες των βανδαλισμών, καθώς υπάρχει άφθονο υλικό και έχει συγκεντρωθεί. Η ΠΑΕ ΑΕΚ από πλευράς της θα προχωρήσει και η ίδια σε ενέργειες της.

Από την πλευρά της βέβαια η UEFA έχει βάσει ρήτρων την υποχρέωση να αφήσει το γήπεδο όπως της παρεδόθη.

ΠΑΕ ΑΕΚ: Θα στραφούμε αστικά και ποινικά κατά των βανδάλων

Η ΠΑΕ ΑΕΚ διευκρίνισε ότι ανεξάρτητα από την εξέλιξη της πειθαρχικής δίωξης της UEFA σε βάρος των υπεύθυνων ομάδων ή προσώπων για τους βανδαλισμούς στο γήπεδο, έχει ήδη προβεί σε ενέργειες προκειμένου να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των δραστών.

Από την ΑΕΚ αναφέρουν πως: «Αυτό γίνεται για να στραφούμε εναντίον τους αστικά για την λήψη αποζημιώσεων, αλλά και ποινικά για την αποβολή τους από τα γήπεδα και την βαριά ποινική τους τιμωρία».

Μάλιστα από την ΑΕΚ τονίζουν πως: «Μιλάμε για πρόσωπα που έχουν ήδη από μόνοι τους κάνει δημοσιεύσεις, κάποιοι και με τα ονόματα τους. Οπότε καταλαβαίνετε πως δεν χρειάζεται να ψάξουμε και πολύ για τα συγκεκριμένα άτομα. Υπάρχει όμως κι ότι έχει εντοπιστεί από το σύστημα ασφαλείας που στον τελικό ήταν υπό τον έλεγχο της διοργανώτριας και ζητάμε να μας γνωστοποιηθούν κι από εκεί στοιχεία».

Δημοφιλή