Γάμος Χασιδιστών Εβραίων στη Νέα Υόρκη με 7.000 καλεσμένους χωρίς μάσκες κάτω από τη μύτη των αρχών

Απίστευτες εικόνες στο βίντεο ενώ οι ΗΠΑ καταγράφουν καθημερινά ακόμη και 190.000 κρούσματα-Πρόστιμο 15.000 από το Δήμο.

Πρόστιμο ύψους 15.000 δολαρίων επέβαλλε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε συναγωγή καθώς οι υπεύθυνοι αυτής παραβίασαν προκλητικά τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας με την τέλεση γάμου παρουσία 7.000 ατόμων που μάλιστα δεν φορούσαν μάσκα.

Η αποκάλυψη έγινε από τη New York Post η οποία μάλιστα δημοσίευσε και σχετικό βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μεγάλος αριθμός ατόμων να χορεύει και να τραγουδά. Φυσικά αποστάσεις δεν τηρούνται όπως και κανένα άλλο μέτρο προστασίας.

Ο γάμος τελέστηκε στις 8 Νοεμβρίου στη συναγωγή Λάβεφ Λεβ, Χασιδιστών Εβραίων οι οποίοι συγκροτούν μια συμπαγής μειονότητα που ζει στη συνοικία Γουίλιαμσπεργκ της Νέας Υόρκης υπό αυστηρούς κανόνες. Μάλιστα το βιβλίο «Unorthodox, Η σκανδαλώδης απόρριψη της χασιδικής μου καταγωγής» (και η μίνι σειρά του Netflix) εστιάζουν στη ζωή σε αυτή την κοινότητα και τη θέση των γυναικών.

«Ήταν απίστευτα ανεύθυνο. Απλά απαράδεκτο», δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μμπλάζιο μιλώντας στο NY1, απειλώντας πως θα υπάρξουν «πρόσθετες συνέπειες» καθώς όπως είπε, σύμφωνα με το CBS, αναμένεται να εκδοθεί προειδοποίηση για σφράγιση του κτιρίου όπου τελέστηκε ο γάμος και οι τελετές πριν από αυτών.

Σημειώνεται πως γενικότερα υπάρχει σοβαρό ζήτημα τήρησης των μέτρων μεταξύ των Χασιδιστών Εβραίων στις ΗΠΑ ενώ και οι αρχές, όπως έχει πολλάκις επισημανθεί και στο θέμα της πανδημίας-όπως και σε πολλά άλλα- αποφεύγει να εμφανιστεί επικριτική.

Όπως είπε, ο Δήμαρχος ο ακριβής αριθμός όσων συμμετείχαν στην τελετή δεν έχει εξακριβωθεί αλλά γίνεται λόγος για χιλιάδες άτομα με τη New York Post να αναφέρει πως ήταν περί τις 7.000.

Μάλιστα δήλωσε πως ”Φαίνεται ότι έγινε μια πολύ σκόπιμη προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος, πράγμα το οποίο καθιστά ακόμη πιο απαράδεκτη την όλη κατάσταση...”, αφού υπάρχουν πληροφορίες πως οι προετοιμασίες διήρκεσαν αρκετό καιρό και προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες η ενημέρωση για την τελετή και τις εκδηλώσεις που σχετίζονταν με αυτή πριν και μετά από αυτή, έγινε από στόμα σε στόμα.

″Είναι απαράδεκτο να μπορούν να διοργανώσουν μια τόσο μεγάλη εκδήλωση την ώρα που γνωρίζουμε ότι έτσι ευνοούν την μετάδοση”.

Την Κυριακή ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είχε επίσης ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας γι’αυτήν την συνάθροιση που διοργανώθηκε ”περιφρονώντας κατάφωρα” τον νόμο.

Πηγές: New York Post, CBS, NY1

Δημοφιλή