Γάτα χωμένη σε βαλίτσα εντοπίστηκε με ακτίνες Χ στον έλεγχο αποσκευών του αεροδρομίου

Η ιδιοκτήτριά της ούτε είχε πάρει χαμπάρει ότι η Σμελς έλειπε από το σπίτι.
Associated Press

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, πράκτορας της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών, στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης, παρατήρησε τρίχες πορτοκαλί γούνας να ξεπροβάλλουν μέσα από μια ελαφρώς ξεκούμπωτη βαλίτσα. Ομολογουμένως το θέαμα του έκανε εντύπωση. Στη συνέχεια, καθώς η βαλίτσα περνούσε από τη μονάδα ακτίνων Χ, αποκαλύφθηκε πως μέσα της κρύβονταν τέσσερα πόδια και μια ουρά που ανήκαν σε μια γάτα-λαθρεπιβάτη.

«Ευτυχώς, σήμερα η γάτα βρίσκεται έξω από την βαλίτσα», έγραψε στο Twitter ένας εκπρόσωπος της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών.

Αφού βρέθηκε η γάτα, ο κάτοχος της βαλίτσας κλήθηκε να επιστρέψει στο γκισέ των εισιτηρίων. Ο ταξιδιώτης ισχυρίστηκε ότι η γάτα ανήκε σε κάποιον άλλο στο σπίτι, υπονοώντας ότι δεν γνώριζε πως είχε τρυπώσει στη βαλίτσα του.

Η γάτα-λαθρεπιβάτης, η οποία ακούει στο όνομα «Σμελς», επεστράφη στην ιδιοκτήτριά της, η οποία υποθέτει ότι η Σμελς είχε κουρνιάσει στη βαλίτσα ενός φίλου, που κατά καιρούς την επισκέπτεται. Η ίδια δεν γνώριζε ότι το κατοικίδιό της έλειπε, μέχρι που την ειδοποίησαν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου.