Μπάντιτ, η χοντρούλα γατούλα που έσωσε τον άνθρωπό της από ένοπλους διαρρήκτες

«Ξέρουμε για σκύλους-φύλακες, αλλά αυτή είναι μία γάτα-φύλακας» δήλωσε ο Εβεριτ.
Ο Φρεντ Εβεριτ με την - ελαφρώς χοντρούλα - Μπάντιτ.
Ο Φρεντ Εβεριτ με την - ελαφρώς χοντρούλα - Μπάντιτ.
Thomas Wells via AP

Η Μπάντιτ, μία - κάπως χοντρούλα - γάτα, που ζυγίζει 9 κιλά, ζει με τον συνταξιούχο άνθρωπό της, Φρεντ Εβεριτ, σε προάστιο του Τουπέλο, στην πολιτεία του Μισισίπι των ΗΠΑ. Οταν τουλάχιστον δύο άνθρωποι προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι τους την περασμένη βδομάδα, η γάτα έκανε ο,τι μπορούσε για να προειδοποιήσει τον Εβεριτ για τον κίνδυνο.

«Ξέρουμε για σκύλους-φύλακες, αλλά αυτή είναι μία γάτα-φύλακας» δήλωσε ο Εβεριτ, 68 χρονών, στην Northeast Missippi Daily Journal.

Η απόπειρα διάρρηξης συνέβη λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου. Οπως είπε ο Εβεριτ, πρώτα ξύπνησε από τα δυνατά νιαουρητά της Μπάντιτ από την κουζίνα. Αμέσως μετά η γάτα εφόρμησε στο υπνοδωμάτιο, πήδησε πάνω στο κρεβάτι, άρχισε να τραβάει το πάπλωμα και να γρατζουνάει τα χέρια του. Ο συνταξιούχος κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, διότι η γάτα του δεν είχε ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Σηκώθηκε από το κρεβάτι για να διερευνήσει την κατάσταση κι είδε δύο νεαρούς έξω από την εξώπορτά του. Ενας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα με λοστό. Οπως είπε ο Εβεριτ, μέχρι να πάρει το όπλο του και να γυρίσει στην κουζίνα, οι επίδοξοι διαρρήκτες την είχαν κοπανήσει.

Ο συνταξιούχος δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει την Αστυνομία και, όπως δήλωσε στην τοπική εφημερίδα, η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική αν δεν υπήρχε η Μπάντιτ - την οποία υιοθέτησε πριν από 4 χρόνια, από καταφύγιο του Τουπέλο.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα