Γερμανοί γιατροί προσπαθούν να «νικήσουν» τον θάνατο και να αναστήσουν ανθρώπους (βίντεο)

Η εταιρεία έχει «περίπου 10 άτομα» που έχουν ήδη κρυοσυντηρηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής.
Donald Iain Smith via Getty Images

Η λίστα αναμονής για την Tomorrow Biostasis, μια startup κρυοσυντήρησης με έδρα τη Γερμανία, είναι εκατοντάδες. Και η εταιρεία έχει ήδη περίπου 10 πτώματα που διατηρούνται σε ένα εργαστήριο.

Κρυογονική ονομάζεται η μέθοδος της διατήρησης των ανθρώπων σε χαμηλές θερμοκρασίες - συνήθως στους -196 βαθμούς Κελσίου, οι οποίοι δεν γίνεται να διατηρηθούν με τη σύγχρονη ιατρική, με την ελπίδα ότι, στο μακρινό μέλλον, θα επιτευχθεί η πλήρης υγεία με την αναζωογόνηση και την αποκατάσταση.

Σύμφωνα με το Tech.Eu, το «ασθενοφόρο ετοιμότητας» της εταιρείας ήταν ήδη απασχολημένο, με τον συνιδρυτή της εταιρίας, τον Emil Kendziorra να εργάζεται για την δημιουργία της πρώτης ευρωπαϊκής εταιρείας κρυογονικών προϊόντων (υπάρχουν ήδη κάποια από αυτά στις Ηνωμένες Πολιτείες), αναφέρει το Popularmechanics.

Στόχος του Kendziorra: Μόλις πεθάνει κάποιος, το Tomorrow Biostasis ανταποκρίνεται αμέσως για να διατηρήσει το σώμα και/ή τον εγκέφαλο του ατόμου. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα θεραπεύσει και θα «νικήσει» την αρχική αιτία θανάτου του ατόμου και θα το αναστήσει ώστε να ζήσει ακόμα περισσότερα χρόνια.

Ο Kendziorra λέει ότι η εταιρεία του έχει «περίπου 10 άτομα» που έχουν ήδη κρυοσυντηρηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Οι πελάτες της εταιρείας είναι ηλικίας 36 ετών κατά μέσο όρο και συνήθως εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θέλουν απλώς να διατηρηθεί ο εγκέφαλός τους.

Όταν τα πτώματα μεταφέρονται στο Rafz της Ελβετίας για μακροχρόνια αποθήκευση στο European Biostasis Foundation - η διαδικασία θεωρείται τεχνικά δωρεά επιστημονικού σώματος, για να γίνει νόμιμη - ψύχονται στους -196 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούνται μέσα σε μια μονωμένη δεξαμενή με υγρό άζωτο.

Πλέον υπάρχουν τέσσερις εγκαταστάσεις κρυογονικής στον κόσμο. Το πρωτοπόρο στον τομέα Cryonics Institute στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, το KrioRus στη Μόσχα της Ρωσίας, το Tomorrow Biostasis στη Γερμανία και το πρόσφατο και μεγαλύτερο από όλα η Alcor Life Extension Foundation στην Αριζόνα της Αμερικής. Το τελευταίο έχει σήμερα περισσότερους από 200 πελάτες που πληρώνουν πολλά κάθε χρόνο για να διατηρούνται σε υγρό άζωτο.

Σε μια τυπική διαδικασία, το σώμα συσκευάζεται σε πάγο και καταψύχεται, προτού το αίμα αντικατασταθεί με ένα «κρυοπροστατευτικό» διάλυμα, για να σταματήσει ο σχηματισμός κρυστάλλων πάγου. Όταν το σώμα φτάσει στους -120 βαθμούς Κελσίου, ξεκινά η τελική φάση της κρυοσυντήρησης (κρυόσταση) στον ειδικό θάλαμο του υγρού αζώτου.

Δημοφιλή