Γιατί αυτά τα κρεμμύδια διαγράφηκαν από το Facebook

Το Facebook απαγόρευσε τη διαφήμιση μιας καναδικής εταιρείας σπόρων με μια φωτογραφία κρεμμυδιών.

Ο αλγόριθμος του Facebook επέλεξε να διαγράψει την άνωθεν φωτογραφία, που απεικονίζειαπλά κρεμμύδια. Και ο λόγος ήταν ότι παρέπεμπαν σε... σεξουαλικά στοιχεία.

«Υποθέτω ότι έχει να κάνει με τα δύο στρογγυλά σχήματα θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ως γυναικεία στήθη ή κάτι τέτοιο, γυμνό με κάποιο τρόπο», δήλωσε ο Τζάκσον ΜακΛίν, διευθυντής της εταιρείας που εδρεύει στο Newfoundland. «Θα έπρεπε να έχεις μια αρκετά ζωηρή φαντασία για να το δεις και να σου έρθει κάτι σεξουαλικό απ′ αυτό» πρόσθεσε.

Ο ΜακΛίν δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης των όχι ιδιαίτερα πρόστυχων λαχανικών στο Facebook το Σάββατο, γράφοντας: «Μόλις ειδοποιήθηκα από το Facebook ότι η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για τον σπόρο κρεμμυδιού Walla Walla είναι ”ανοιχτά σεξουαλική”... Μπορείτε να το διακρίνετε;»

«Χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένη τεχνολογία για να κρατήσουμε το γυμνό εκτός των εφαρμογών μας, αλλά μερικές φορές δεν ξεχωρίζει (η τεχνολογία) ένα κρεμμύδι walla walla από, καλά, ξέρετε», δήλωσε την Τετάρτη η Μεγκ Σινκλέρ, εκπρόσωπος του Facebook Canada. «Επαναφέραμε τη διαφήμιση και λυπούμαστε για το πρόβλημα της επιχείρησης».

Βέβαια, όλο αυτό έφερε κέρδη στην εταιρεία:

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουμε πουλήσει περισσότερο από τα τελευταία πέντε χρόνια», σχολιάζει ο ΜακΛίν, λέγοντας πως πλέον έχει προστεθεί και η κατηγορία «σέξι κρεμμυδιών».

(Με πληροφορίες από New York Post)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα