ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/06/2021 07:16 EEST

Γιατί δεν σταματούν τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ

Φαίνεται πρακτικά υπάρχει μία... αδυναμία παρέμβασης. Τι λένε στη HuffPost έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου.

Οι εικόνες από τα πάρτι μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προβάλλονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Εικόνες που προκαλούν ερωτήματα για τη στάση της πολιτείας και της αστυνομίας. Η Huffpost ζήτησε την άποψη έμπειρων αξιωματικών τηςΕΛ.ΑΣ για το φαινόμενο και όπως φαίνεται πρακτικά υπάρχει μία... αδυναμία παρέμβασης.

Οπως εξηγούν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μέσα στη φοιτητική εστία του ΑΠΘ μένουν τετρακόσιοι φοιτητές, τους οποίους φυσικά κανένας δεν μπορεί να ελέγξει. Οι διοργανωτές χρησιμοποιούν φορητά ηχεία μεγάλης ισχύος, τα οποία συνδέουν με bluetooth με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του DJ, τα τοποθετούν σε διάφορα σημεία του χώρου και έτσι έχουν τη μουσική, που θέλουν, αλλά ταυτόχρονα πολύ γρήγορα μπορούν να εξαφανίσουν τα πάντα.

Μέχρι σήμερα έχει κατασχέσει τέσσερα βαν με πάγο και ένα με αλκοολούχα ποτά, αλλά μετά από τις κατασχέσεις οι φοιτητές μεταφέρουν τα ποτά στα σακίδια πλάτης και κανένας δεν μπορεί να τους ελέγξει.

Σε εξέλιξη είναι η διενέργεια τριών προκαταρκτικών εξετάσεων. Τη μία την προκάλεσε η Εισαγγελία, ενώ τις άλλες δύο η Αστυνομία, που έστειλε στις δικαστικές αρχές τα απαραίτητα στοιχεία.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνει αστυνομική επέμβαση, την ώρα του πάρτι, γιατί αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα προκαλέσει σοβαρά επεισόδια με τους παρευρισκόμενους» καταλήγει αστυνομική πηγή στη Huffpost.