ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/12/2018 10:11 EET | Updated 05/12/2018 10:29 EET

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει τους Εισαγγελείς για το «χρυσό» φιάσκο

Eurokinissi

Τους αρμόδιους Εισαγγελείς «δείχνει» η Αστυνομία σε σχέση με την απόδοση της κατηγορίας της λαθρεμπορίας για το κύκλωμα διακίνησης χρυσού που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Πρόκειται για μία κατηγορία που «έπεσε» στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να αναμένεται να αποφυλακιστούν και τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Το «κενό» κατά την προανάκριση αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν συντάχθηκαν πορίσματα από αρμόδιες Αρχές, που να στοιχειοθετούν το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Στη δικογραφία υπήρχε μόνο μία σχετική κατάθεση τελωνειακού.

Στελέχη της Αστυνομίας υποστηρίζουν ωστόσο ότι η τελική ευθύνη δεν ήταν δική τους αλλά των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Και αυτό γιατί, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η Αστυνομία είναι αρμόδια για τη σύνταξη δικογραφιών και για την αποστολή του σχετικού αποδεικτικού υλικού στις δικαστικές Αρχές αλλά όχι για την απόδοση των κατηγοριών.

«Η δικογραφία μελετήθηκε από εισαγγελικό λειτουργό, που άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική λαθρεμπορία και στη συνέχεια συντάχθηκε κατηγορητήριο από τον ανακριτή για κακουργηματική λαθρεμπορία. Εάν δεν είχε τελεσθεί το έγκλημα της κακουργηματικής λαθρεμπορίας τότε δεν θα έπρεπε καν να είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον αρμόδιο εισαγγελέα», προσθέτουν αστυνομικές πηγές.

Χθες το απόγευμα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε διαρροή προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, επιδιώκοντας να δοθεί μία απάντηση απέναντι στο «κύμα» επικρίσεων που δέχθηκε η Αστυνομία, σε σχέση με τα στοιχεία που περιείχε η δικογραφία: «Για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια. Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης.

Sponsored Post