Ενα εύκολο και γευστικό πιάτο ημέρας για την Πρωταπριλιά.

Μαγειρεύουμε, ομελέτα ή πιο σωστά φριτάτα με τυρί σε μία συνταγή που κυριαρχούν τα μυρωδικά, όπως βασιλικός, δυόσμος, μαϊντανός και ο μάραθος, ενώ προσθέτουμε ένταση με το πεκορίνο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Advertisement
Advertisement

Καλό μήνα και καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι δυόσμο

Advertisement

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

1 πρέζα μάραθο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

6 αυγά

2 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο

αλάτι και πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα κλωνάρια από τον μαϊντανό.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και τα κλωνάρια από τον μαϊντανό, που έχουμε αλατίσει, μέχρι να μαλακώσουν.

Advertisement

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το πεκορίνο και λίγο αλατοπίπερο.

Advertisement

Ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά τα υλικά από το τηγάνι μας που τσιγαρίσαμε και χτυπάμε ελαφρά.

Αδειάζουμε στο τηγάνι όλο το περιεχόμενο από το μπολ και μαγειρεύουμε την φριτάτα μας σε μέτρια φωτιά.

Με ένα καπάκι αναποδογυρίζουμε το περιεχόμενο έτσι ώστε να ψηθεί και ή άλλη πλευρά.

Advertisement

Tip

Αντί για πεκορίνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρμεζάνα.

Σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας.