apopeira-dolofonias

Επίσης, απαγγέλθηκε κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας του εκ νέου υποψηφίου για την προεδρία τον ΗΠΑ, σε βάρος του 58χρονου που προσπάθησε να τον πυροβολήσει ενώ έπαιζε γκόλφ.
Πώς περιέγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο του γκολφ. Κατηγορεί, την Κάμαλα Χάρις με τον κατέστησε στόχο με την επιθετική ρητορική της.
Πυροβολισμοί την ώρα που ο Τραμπ έπαιζε γκολφ. Ο φερόμενος δράστης είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας και γνωστός στις αρχές για μικροαδικήματα.
Ο Κρίστοφερ Ρέι δήλωσε στα μέλη της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι δεν γνωρίζει αν η σφαίρα «προσγειώθηκε κάπου αλλού».
Αναφορές στον "αδύναμο" Μπάιντεν, στην Πελόζι που "έχει στραφεί εναντίον του (προέδρου) σαν σκυλί". Πρώτη αναφορά στις Μυστικές Υπηρεσίες: Δεν μου είπαν ποτέ πως υπήρχε απειλή.
Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως περιστατικό "εγχώριας τρομοκρατίας" ενώ ο 20χρονος ενήργησε μόνος.Εργαζόταν σε οίκο ευγηρίας, δεν είχε ποινικό μητρώο, δεν είχε θέματα ψυχικής υγείας.
Περιγράφει τα κρίσιμα λεπτά της δολοφονικής επίθεσης και τι ήταν αυτό που τον έσωσε.Καθ' οδον προς το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων άλλαξε την "πολύ σκληρή" ομιλία κατά του Μπάιντεν.
Υψηλόβαθμα στελέχη τονίζουν πως τον χαρακτήριζαν ως φασίστα, απειλή για την Δημοκρατία που έπρεπε να την σταματήσουν με κάθε κόστος. Κάνουν λόγο ακόμη και για "υποκίνηση" σε φόνο.
Ο Μπάιντεν αποσύρει τηλεοπτικά πολιτικά μηνύματα όπου χαρακτήριζε τον Τραμπ ως απειλή για την Δημοκρατία.
Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ακόμη σοβαρή αν και έχει σταθεροποιηθεί. Υπεβλήθη σε νέα επέμβαση. Δεν θα γίνει ακόμη διακομιδή σε νοσοκομείο στην Μπρατισλάβα.