apotelesmata

Η ΔΕΗ είχε ισχυρές επιδόσεις το α’ εξάμηνο του 2024 με το β’ τρίμηνο του 2024 να ακολουθεί τις επιδόσεις του α΄τριμήνου.
Καταγγελίες για αλλαγές στους εκλογικούς καταλόγους. Ο Τάβος ήταν επιλογή του Σοσιαλιστικού Κόμματος και είχε την στήριξη του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.
Μακριά από απόλυτη πλειοψηφία οι συνασπισμοί κομμάτων που τερμάτισαν πρώτοι. Μακρόν και Μελανσόν απορρίπτουν μια συνεργασία. Αδιέξοδα και βασικά σενάρια.
Σαρωτική νίκη με 412 έδρες επί 650. "Σφαγή" για τους Συντηρητικούς. Χάνει την έδρα της η πρώην πρωθυπουργός Λις Τρας. Βουλευτής πρώτη φορά, μετά από επτά προσπάθειες, ο Φάρατζ.
Κεντροδεξιά και σοσιαλιστικά κόμματα ήταν ανάχωμα για την συνεχή τάση ανόδου των ακροδεξιών και σε αυτές τις δύο χώρες. Μάλιστα, περιόρισαν τα ποσοστά των ακραίων Vox και Sega.
Αναλυτικά τα ποσοστά και οι έδρες των οκτώ κομμάτων που κερδίζουν έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ποιο εκλέγονται ευρωβουλευτές. Πρωταγωνιστής και διαμορφωτής η αποχή του 58,61%.
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στο 30% των τμημάτων έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Στις κάλπες μέχρι τις 19:00 για την ανάδειξη 21 ευρωβουλευτών. Ειδική μέριμνα στα εκλογικά κέντρα για ΑμΕΑ, εγκύους, ηλικιωμένους, άτομα με κινητικά προβλήματα.
Νικήτρια η παράταξη «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά.