ellenike-ylossa

Ανάγκη η Ελλάδα να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να μην τεθεί εκποδών η ελληνική γλώσσα, αλλά και να επιβληθεί, ως πολύτιμο πολιτισμικό αγαθό
Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας
Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εντός Ευρώπης θα εξέλθουμε θριαμβευτές, εάν αξιοποιήσουμε τα «όπλα» μας, τη στέρεη παιδεία μας και τις αξίες του πολιτισμού μας.
«Το επίπεδο γλωσσικής έκφρασης ως στοιχείο δηλωτικό της πνευματικής στάθμης του υποκειμένου»
Τα ιχνη της γυναίκας που υποστηρίζεται πως "τιμωρήθηκε" επειδή επέκρινε την Μόσχα στα social media, έχουν χαθεί. Εκκλήσεις από τους Έλληνες της Ουκρανίας.
Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας: Για να μην ξεχνάμε ότι, όπως το διατύπωσε πάλι ο Σολωμός, ελευθερία και γλώσσα είναι το ίδιο!
Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας: Μια γλώσσα που απλώθηκε παντού και τροφοδότησε με όρους – έννοιες όλες τις επιστήμες.
Συνέντευξη με την καινοτόμο καθηγήτρια αρχαίων Ελληνικών Ελένη Κουλιζάκη.
Η Ευγενία Μανωλίδου με μεγάλη υπερηφάνεια μας μιλάει για τα βραβεία που απέσπασε η Ελληνική Αγωγή σε πέντε διαφορετικούς τομείς στον διαγωνισμό “Education Leaders Awards 2020”
Σχετικά με το πείραμα της Δημοτικής και μονοτονικού. Καιρός να το ξανασκεφτούμε. Δεν είναι ντροπή ένα αποτυχημένο πείραμα... μου συμβαίνει τακτικότατα στο εργαστήριο!