ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Το 2023, το 48% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε από τον Όμιλο προήλθε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μίλησε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ανακοίνωσε εντυπωσιακά στοιχεία για κερδοφορία και μηδενισμό δανεισμού, αλλά και νέα σχέδια σε επενδύσεις, παραχωρήσεις και Κατασκευή.
Η πώληση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ήταν μια στρατηγική κίνηση που σχεδιάζεται εδώ και χρόνια για την μετεξέλιξη του ομίλου.
Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή συναλλαγή που έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μία από τις μεγαλύτερες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ΕΕ.
Τι ανέφερε ο πρόεδρος και CEO του ομίλου κ. Γιώργος Περιστέρης στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.
Το τίμημα εξαγοράς αντιπροσωπεύει μια συνολική αποτίμηση ύψους 2,4 δισ. ευρώ και μια επιχειρηματική αξία ύψους 3,2 δισ. ευρώ.
Με την υπογραφή της συνεργασίας θα δημιουργηθεί ένα DiGiHub εντός του Ομίλου, που θα λειτουργεί ως ένα συνολικό κέντρο αναφοράς για την ψηφιακή καινοτομία.
Οι μεγάλες εργασίες σε σήραγγες και γέφυρες ξεπερνούν το 78% σε πρόοδο και προβλέπεται πλήρης παράδοση στο τέλος του 2025.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα ΜΜΜ φέρνει υπηρεσίες και διευκολύνσεις στις οποίες έχουν ήδη πρόσβαση επιβάτες σε άλλες ευρωπαικές χώρες.