yenoktonia

Μετέχει στη υπόθεση που έφερε ενώπιον το ΔΔ η Νότιος Αφρική, και στην οποία πλέον μετέχουν και άλλες χώρες.Παραίτηση του εκπροσώπου του Ισραήλ στην επιτροπή δικαστών του ΔΔ.
«Με βάση την περιφερειακή συγκυρία, μία απόφαση υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος θα λειτουργούσε ανασταλτικά προ της ανάγκης για περιφερειακή συμφιλίωση», λένε Έλληνες διπλωμάτες.
29 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη σφαγή που είδε η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το ψήφισμα που γράφεται ως αυτή την ώρα στον ΟΗΕ, ίσως ανατρέψει ισορροπίες αιώνων στα Βαλκάνια.
Ομόθυμο αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την διεθνή κοινότητα και την Τουρκία – Ομιλία Λίνας Μενδώνη
Και χορός σέρρα στην μνήμη των 335.000 νεκρών. Καθολική απαίτηση η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας. Τα μηνύματα πολιτειακή και πολιτικής ηγεσίας
Εξαίρεση οι ΗΠΑ. Η Ν.Αφρική ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου κάνει λόγο για "γενοκτονία" στη Γάζα και για συνεχιζόμενη προσπάθεια εξόντωσης του πληθυσμού. Σήμερα απαντά το Ισραήλ.
Δύο γεγονότα όπου οι πραγματικοί «δράστες» παραμένουν ακριβώς οι ίδιοι
Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν δεν σχολίασε άμεσα τις κατηγορίες.
Η ελληνική διαχρονία είναι σημαντικό διακύβευμα από μόνη της, δίπλα της όμως πρέπει να βάλουμε και μιαν άλλη συνέχεια, αυτήν του χώρου.
Άρθρο γνώμης από τον Ισραηλινό διπλωμάτη Ντάνιελ Τάουμπ (Daniel Taub), που είναι σήμερα διευθυντής στρατηγικής και σχεδιασμού στο Ίδρυμα Yad Hanadiv (Rothschild) στην Ιερουσαλήμ.