Άγρια επίθεση από χρυσαυγίτες καταγγέλλουν μετανάστες

Άγρια επίθεση από χρυσαυγίτες καταγγέλλουν μετανάστες
HuffPost

Άγρια επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν δύο μετανάστες το περασμένο Σάββατο στην οδό Σωκράτους στην Ομόνοια. Σύμφωνα με την αντιρατιστική κίνηση ΚΕΕΡΦΑ, ο 21χρονος Κοφίλ Μοχάμεντ -εργαζόμενος σε κατάστημα- ήρθε αντιμέτωπος με μια ομάδα τριών χρυσαυγιτών. «Ήρθαν έξω από την είσοδο του καταστήματος και άρχισαν να μου φωνάζουν: Θέλεις να σε χτυπήσουμε;. Τους απάντησα ‘γιατί θέλετε να με χτυπήσετε; Τι σας έκανα;’ Μου είπαν ‘είμαστε Χρυσή Αυγή’ και μετά άρχισαν να με χτυπάνε», καταγγέλλει ο Κοφίλ.

Οι δράστες φέρονται να είχαν σιδερογροθιά και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο και το κεφάλι. Μετά από λίγο επιτέθηκαν σε δεύτερο μετανάστη στην Ομόνοια, τον 28χρονο Ισμαήλ Μοχάμεντ. «Φώναζαν όλοι οι Πακιστανοί θα φύγετε από δω», είπε ο Ισμαήλ. Αμέσως τον περικύκλωσαν. Ο ένας τον χτύπησε δυνατά στο μάτι με την σιδερογροθιά, ο δεύτερος στο κεφάλι και ο τρίτος τον έσπρωξε για να πέσει κάτω.

Οι δύο μετανάστες κατέθεσαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν δύο από τους τρεις δράστες στην περιοχή της Ομόνοιας.

Δημοφιλή