Mezoura.com: Το ελληνικό πουκάμισο που γίνεται κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας

Mezoura.com: Το ελληνικό πουκάμισο που γίνεται κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας
Mezoura

Τι φέρνει κάποιος στο μυαλό του όταν ακούει για ένα πουκάμισο tailored, που είναι κομμένο και ραμμένο δηλαδή στα μέτρα του από κάποιον ειδικό; Ένα μεσήλικα ράπτη; Κάποιον πλούσιο με βασιλικές καταβολές; Μία τιμή που πραγματικά θα είναι απρόσιτη;

Από σήμερα σας ζητάμε να φέρετε στο μυαλό σας μία τελείως διαφορετική εικόνα, αυτή δύο νέων παιδιών που δημιούργησαν ένα startup που θα προσφέρει σε όλους τους άνδρες εκεί έξω μία μοναδική εμπειρία που έως τώρα φάνταζε αδύνατη: το να αγοράσουν ένα πουκάμισο που θα πραγματικά θα είναι ραμμένο επάνω τους και θα φέρει τα δικά τους προσωπικά στοιχεία. Και όλα αυτά σε μία τιμή φιλική και με υλικά άριστης ποιότητας.

Πρόκειται για το Mezoura, to πρώτο ελληνικό e-shop για tailor-made ανδρικά πουκάμισα που κάνει την όλη διαδικασία απλούστερη και σίγουρα πιο διασκεδαστική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε και αφού «παίξετε» με τις επιλογές, τελικά να παραγγείλετε την... δημιουργία σας. Ωστόσο, μπορείτε να ζήσετε αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία και με ένα one-to-one fitting session στο showroom του Mezoura στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και να ακουμπήσετε όλα τα μοναδικά υφάσματα από κοντά.

Οι εμπνευστές αυτής της πραγματικά πρωτότυπης ιδέας, Γιάννης Στεφανίδης και Νίκος Πουλόπουλος, μίλησαν στη HuffPost Greece για το πόσο εύκολη είναι όλη διαδικασία, για τα υλικά και τον τρόπο παραγωγής των πουκαμίσων, καθώς και γιατί το να έχει κάποιος το δικό του μοναδικό πουκάμισο είναι πλέον μια επιλογή που μας αφορά όλους.

(bonus: To Mezoura θα ήθελε να προσφέρει στους αναγνώστες του www.huffingtonpost.gr ένα εκπτωτικό κουπόνι -20% για το πρώτο τους πουκάμισο Mezoura. Κωδικός: huffingtonpost)

Από ποιους δημιουργήθηκε λοιπόν η Mezoura και για ποιο λόγο?

Η Μezoura δημιουργήθηκε από το Γιάννη Στεφανίδη και το Νίκο Πουλόπουλο. Ο Γιάννης προέρχεται από το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ο Νίκος είναι ιδιοκτήτης ενός από τα πρώτα μαγαζιά-ραφεία μόδας στην Αθήνα. Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε όλη τη ζεστασιά και υψηλή ποιότητα που παρείχε ο παππούς του Νίκου στο παλιό Αθηναϊκό ραφείο, χρησιμοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία του σήμερα.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Το πουκάμισο Μezoura είναι μοναδικό, προσαρμοσμένο στο μέγεθός του κάθε πελάτη. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός. Μπες στο mezoura.com, διάλεξε ένα από τα πολυτελή Αγγλικά υφάσματα των εταιρειών Accorn, Liberty και Brisbane Moss, μετά διάλεξε γιακά, μανίκια, κουμπιά και μονόγραμμα. Θα δεις τις επιλογές σου να απεικονίζονται live σε 3D μοντέλο.

Μπορείς εύκολα να βρεις το μέγεθός σου, είτε κλείνοντας ένα προσωπικό fitting session στο showroom μας στο κέντρο της Αθήνας, είτε ακολουθώντας βήμα-βήμα τον οδηγό μέτρησης ενός πουκαμίσου σου που σου πηγαίνει καλά. Οι μετρήσεις σου αποθηκεύονται στο λογαριασμό σου για εύκολες μελλοντικές αγορές.

Σε τι τιμές κυμαίνονται τα πουκάμισα;

Μία μέση τιμή ενός tailored πουκαμίσου Mezoura είναι 76€. Οι τιμές ξεκινάνε από 62€ και φτάνουν μέχρι και 89€.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα υπέρ ενός πουκαμίσου που «κόβεται και ράβεται» στα μέτρα ενός άνδρα;

Ένα θετικό αφορά στο στυλ του πουκάμισου. Κάθε πουκάμισο Mezoura είναι μοναδικό, όλες του οι λεπτομέρειες, όπως το ύφασμα, το σχήμα του γιακά, το χρώμα των κουμπιών και άλλα, είναι επιλεγμένες από τον ίδιο τον κάτοχό του. Το δεύτερο είναι η εφαρμογή του πουκάμισου. Προσαρμόζουμε τα πουκάμισα μας έτσι ώστε να κάθονται τέλεια στον κάθε πελάτη. Φροντίζουμε ώστε να έχει ιδανικό χώρο στο στήθος, τη μέση και τα μανίκια, χωρίς να σακουλιάζει. Ο γιακάς είναι στο σωστό μέγεθος ώστε να μπορεί να κουμπωθεί εύκολα, και το μήκος του πουκάμισου προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Ποιος και που ράβει τα πουκάμισα;

Τα πουκάμισα μας ράβονται εξ’ ολοκλήρου στην Αθήνα, σε μικρές οικογενειακές βιοτεχνίες όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες.

Πόσο καιρό παίρνει η όλη διαδικασία;

Το χειροποίητο πουκάμισο Μεζούρα ετοιμάζεται σε μόλις 10-14 ημέρες.

Από που τα προμηθεύεστε τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα πουκάμισα;

Προμηθευόμαστε τα υφάσματα μας από τους μεγαλύτερους βρετανικούς παραγωγούς υφασμάτων, Accorn, Liberty και Brisbane Moss.

Ποια είναι η ανταπόκριση στην προσπάθειά σας έως τώρα;

Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή. Ακόμα και αν είμαστε εν μέσω μίας αντικειμενικά ιδιαίτερα μεγάλης οικονομικής κρίσης, από τον πρώτο κιόλας μήνα ξεπεράσαμε κατά πολύ τους στόχους μας. Πιστεύουμε ότι αυτό το καταφέραμε επειδή παρέχουμε ένα προϊόν πολυτελείας σε πραγματικά προσιτή τιμή.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στόχος μας είναι σύντομα να ράβουμε και κοστούμια, να συνεχίσουμε δηλαδή το δύσκολο έργο του παππού του Νίκου, αλλά βασιζόμενοι πάντα σε νέες μορφές οργάνωσης παραγωγής τις οποίες καθιστά δυνατές η τεχνολογία του σήμερα.