Αποστάσεις κυβέρνησης από Φίλη. Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει ότι πρόκειται για γενοκτονία

Αποστάσεις κυβέρνησης από Φίλη. Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει ότι πρόκειται για γενοκτονία

Αποστάσεις κρατούν στελέχη της κυβέρνησης από τις τοποθετήσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, περί της γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι τα θεσμικά όργανα του κράτους και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλήξει ότι πρόκειται για γενοκτονία, και ιστορικά και θεσμικά.

«Άρα ας μείνουμε σε αυτό. Ο καθένας μπορεί να έχει μια άποψη αλλά χρειάζεται μια μεγαλύτερη προσοχή» σημείωσε σχετικά.

Από πλευράς του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, δήλωσε στο Mega ότι «η κυβέρνηση έχει εκφραστεί και με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19 Μαΐου, στους χαιρετισμούς στις επετείους της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων με τους χαιρετισμούς τόσο του κόμματός μας όσο και τη συμμετοχή μας, όπως επίσης και για τους Μικρασιάτες. Είναι ξεκάθαρη η θέση της», είπε.

Και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε άλλη περισσότερη συζήτηση επάνω στην εκφρασμένη θέση της κυβέρνησης νομίζω ότι έχει άλλους σκοπούς και σκοπιμότητες. Κατανοώ την ευαισθησία ωστόσο ένα τέτοιο θέμα εθνικό θέλει προσεκτικούς χειρισμούς, μπορεί να έγιναν ατυχείς χειρισμοί, είναι προσωπική άποψη του κ. Φίλη, ωστόσο όταν σηκώνεται ένα τέτοιο θέμα σε τέτοιο βαθμό για μικροπολιτικούς λόγους νομίζω ότι αυτό δεν κάνει συνολικά καλό στην ίδια την υπόθεση».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων είπε ότι «ο καθένας εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις και έχει και την ευθύνη για αυτές. Η Βουλή έχει πάρει θεσμικά την απόφασή της».

Δημοφιλή