Πως η σωματική άσκηση αυξάνει τις επιδόσεις σας στην δουλειά

Πως η σωματική άσκηση αυξάνει τις επιδόσεις σας στην δουλειά
Bike leaning outside room with man on laptop
Jetta Productions via Getty Images
Bike leaning outside room with man on laptop

Τα οφέλη της σωματικής άσκησης τα γνωρίζουμε όλοι, τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία μας. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι ότι η γυμναστική μπορεί να κάνει καλό και στην καριέρα σας. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο Scott B. Martin, καθηγητής φυσικής αγωγής και αθλητικής ψυχολογίας στο Fitness Magazine.

Συγκεκριμένα:

Σας κάνει πιο αποτελεσματικούς

Οι εργαζόμενοι που κάνουν γυμναστική τακτικά, τουλάχιστον 150 λεπτά κάθε εβδομάδα, είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν, έχουν καλύτερη παρουσία στην δουλειά και είναι πιο συγκεντρωμένοι,.

Σας κάνει πιο δημιουργικούς

Η γυμναστική προωθεί έναν πιο ισορροπημένο, με λιγότερο άγχος και αίσθηση ελέγχου, τρόπο σκέψης, στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη δημιουργική σκέψη.

Ενισχύει την λειτουργία του εγκεφάλου

Η σωματική άσκηση ενισχύει τα σημεία του εγκεφάλου που συνδέονται με την κοινωνική συναναστροφή, τη μνήμη, τον προσανατολισμό και τη ρύθμιση των συναισθημάτων. Με λίγα λόγια, η γυμναστική μπορεί να σας αποτρέψει από το να βάλετε τα κλάματα στο γραφείο, επειδή κάποιος σας είπε ότι η ιδέα σας δεν ήταν αρκετά καλή.

Δίνει αυτοπεποίθηση

Όσοι γυμνάζονται έχουν πιο θετική εικόνα σώματος, κάτι που οδηγεί σε υψηλότερη αυτοπεποίθηση.

Μειώνει το άγχος της δουλειάς

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Cardiopulmonary Rehabilitation and Prevention υποστηρίζει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σχετικά με τη σωματική άσκηση και την πτώση του άγχους, κάτι που ισχύει και για το περιβάλλον της δουλειάς.

Βοηθά στην επεξεργασία των πληροφοριών

Εάν θέλετε να γίνετε στο πιο γρήγοροι στον τρόπο που επεξεργάζεστε τις πληροφορίες και τα δεδομένα που επεξεργάζεστε στην δουλειά, η άσκηση θα σας βοηθήσει σίγουρα.

Σας κάνει πιο ανεκτικούς

Εάν είστε αθλητής (ακόμα και ερασιτέχνης) σημαίνει ότι γνωρίζετε πως να τελειώνετε μία προπόνηση ακόμα κι αν είστε κουρασμένοι ή δεν αντέχετε άλλο. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζετε πως να ανέχεστε το στρες και την πίεση και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στην δουλειά.