Η Βρετανία ξεκίνησε να βομβαρδίζει τη Συρία - "Σηκώθηκαν" από το Ακρωτήρι της Κύπρου 4 μαχητικά Tornado

Η Βρετανία ξεκίνησε να βομβαρδίζει τη Συρία - "Σηκώθηκαν" από το Ακρωτήρι της Κύπρου 4 μαχητικά Tornado

Τέσσερα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Tornado εκτέλεσαν τον πρώτο βομβαρδισμό στη Συρία μετά το «πράσινο φως» από τη βρετανική Βουλή για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Τα Tornado απογειώθηκαν από την βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου. Τα μαχητικά έχουν επιστρέψει στη βάση τους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πλήγματα αυτά.

Αργά χθες το βράδυ και έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες έντονης συζήτησης, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών της Βρετανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία εκτός από το Ιράκ, με 397 ψήφους υπέρ έναντι 223 κατά.

Τα πρώτα δύο απογειώθηκαν μόλις 57 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, και έφεραν το καθένα τρεις πυραύλους Paveway και τρεις πυραύλους Brimstone. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας άλλα δύο Tornado απογειώθηκαν λίγη ώρα αργότερα από την ίδια βάση.

Η βάση του Ακρωτηρίου χρησιμοποιείται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο για τις βρετανικές αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Tornado jet takes off from RAF Akrotiri

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Δημοφιλή