Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Από εκδότης εφημερίδας και ιδρυτής κόμματος, στην υπόθεση των εκβιασμών και το θάνατο

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Από εκδότης εφημερίδας και ιδρυτής κόμματος, στην υπόθεση των εκβιασμών και το θάνατο
eurokinissi

Η είδηση για το θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, κάνει εδώ και λίγες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση αναμένεται να ρίξουν φως στο κατά πόσο πρόκειται για ατύχημα ή για εγκληματική ενέργεια. Ποιος ήταν όμως ο Παναγιώτης Μαυρίκος που απασχόλησε τους τελευταίους μήνες τα φώτα της δημοσιότητας;

Ο Μαυρίκος ήταν διευθύνων σύμβουλος της «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος ΑΕ» και εξέδιδε τις εφημερίδες «Ακρόπολις», «24 ώρες», «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Αθλητική Ημέρα» και «Επικαιρότητα». Σε σχετικά νεαρή ηλικία είχε κατορθώσει δημιουργήσει ένα μικρό «εκδοτικό συγκρότημα», δίχως ωστόσο αξιόλογη κυκλοφορία. Κατά καιρούς είχαν ακουστεί διάφορα για την εφημερίδα «Ακρόπολη» και το πως μπορούσε να επιβιώνει, καθώς οι πωλήσεις των φύλων της εφημερίδας δεν ξεπερνούσαν κατά καιρούς τα 500 φύλα.

Πριν από λίγους μήνες το όνομα του ενεπλάκη στο λεγόμενο κύκλωμα των εκβιαστών. Ο Μαύρικος φέρονται να εμπλέκονταν μαζί με άλλους δύο δημοσιογράφους σε υπόθεση φερόμενων εκβιασμών. Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Μαυρίκος και οι άλλοι δύο δημοσιογράφοι φέρονται ότι, αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που προσπάθησε να εκβιάσει την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να αποσπούν χρηματικά ποσά από τον προϋπολογισμό της ΔΕΚΟ για ευνοϊκά η μη ευνοϊκά δημοσιεύματα.

Μάλιστα εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για: ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία, καθώς και για δωροδοκία, ενώ στον εκδότη ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ιδρυτής κόμματος

Εκτός από τις εκδοτικές του όμως ανησυχίες ο Μαυρίκος φαίνεται ότι είχε και πολιτικές. Τον Μάρτιο του 2015 προχώρησε στην ίδρυση ενός κόμματος το οποίο ονόμασε ως «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα». Ο ίδιος αυτοπλασάρονταν ως ο «Αλέξης Τσίπρας της Δεξιάς», ενώ στην ιδρυτική του διακήρυξη είχε επισημάνει την αφοσίωση στα πατριωτικά ιδεώδη. Επίσης επιδίωξή του ήταν η εποικοδομητική συνεισφορά στη διαφύλαξη αρχών και αξιών που ανέδειξαν την ιστορική Δεξιά, «την οποία αγάπησε και στήριξε διαχρονικά ο ελληνικός λαός».

Δείτε βίντεο:

Δημοφιλή