Ένας υπέροχος, πολύχρωμος χάρτης της Ευρώπης φτιαγμένος από τις σημαίες της πρωτεύουσας κάθε χώρας

Ένας υπέροχος, πολύχρωμος χάρτης φτιαγμένος από σημαίες και εμβλήματα της πρωτεύουσας κάθε χώρας
Drac-Henry/MapPorn/Reddit

Οι λάτρεις των χαρτών, των σημαιών, των εμβλημάτων και της ιστορίας σίγουρα θα ενθουσιαστούν με αυτόν τον πολύχρωμο χάρτη που ανέβασε στο MapPorn στο Reddit ο χρήστης Drac-Henry.

Δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν αρκετοί χάρτες που απεικονίζουν με τα εθνικά χρώματα ή το σχέδιο της σημαίας, την κάθε χώρα της Ευρώπης, ο συγκεκριμένος χρήστης είπε να κάνει τα πράγματα κάπως πιο ενδιαφέροντα.

Έτσι, στον δικό του χάρτη απεικονίζονται οι χώρες της Ευρώπης αλλά και κάποιες της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου και του Μάγκρεμπ με τις σημαίες των πρωτευουσών τους.

Και ιδού το υπέροχο αποτέλεσμα

H Αθήνα βέβαια, όπως θα δείτε, έχει μάλλον μία κάπως «αδιάφορη» σημαία... αφού δεν αναδεικνύεται με κάποιον ιδιαίτερα καλαίσθητο τρόπο το πρόσωπο της θεάς Αθηνάς η οποία ήταν η προστάτιδα της πόλης στην αρχαιότητα ενώ η προσπάθεια να συνδυαστεί με τον λευκό σταυρό που παραπέμπει στην ελληνική σημαία. Η δε επιλογή συγκεκριμένων αποχρώσεων του μπλε και του κόκκινου, σε συνδυασμό με το λευκό και το χρυσό, μάλλον δεν βοηθούν...

Πολλές πρωτεύουσες όμως άλλων χωρών έχουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες σημαίες, πολλές εκ των οποίων βέβαια θυμίζουν οικόσημα από την περίοδο του Μεσαίωνα.

Αυτές είναι οι σημαίες που ξεχωρίσαμε αλλά σίγουρα εάν παρατηρήσετε το χάρτη θα βρείτε σίγουρα και κάποιες άλλες που θα σας αρέσουν:

Μαδρίτη, Ισπανία

Βελιγράδι, Σερβία

Bουδαπέστη, Ουγγαρία

Mόσχα, Ρωσία

Στοκχόλμη, Σουηδία

Βερολίνο, Γερμανία

Ψάχνοντας βέβαια θα βρείτε και τις σημαίες πολλών άλλων χωρώνπέραν των πρωτευουσών που εμφανίζονται στον χάρτη και είναι πραγματικά εμπνευσμένες και καλαίσθητες όπως πχ του Εδιμβούργου που παραπέμπει στην ιστορία της πόλης και στην παραμυθένια ατμόσφαιρα της πόλης της Σκωτίας.

Δημοφιλή