Απεβίωσε ο Jerry Lewis σε ηλικία 91 χρονών

Απεβίωσε ο Jerry Lewis σε ηλικία 91 χρονών
REUTERS/Regis Duvignau
Regis Duvignau / Reuters
REUTERS/Regis Duvignau

Ο θρυλικός ηθοποιός και κωμικός Jerry Lewis πέθανε σε ηλικία 91 χρονών στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ατζέντη του στο CBS News.

O δημοφιλής κωμικός πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, το πρωί της Κυριακής.

Ο Lewis συνεργάστηκε με τον Dean Martin στη δεκαετία του '50 και αργότερα σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στις κωμικές ταινίες “The Nutty Professor” και “The Bellboy”, πριν ξεκινήσει τον τηλεμαραθώνιο “The Jerry Lewis Muscular Dystrophy Association” που προβάλλονταν κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες για την συγκέντρωση χρημάτων των παθόντων μυικής δυστροφίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων της ζωής του, η φήμη του Lewis είχε “σβήσει”, καθώς αναγκάστηκε να απολογηθεί δημοσίως το 2007 για τα ρατσιστικά σχόλιά του στο τηλεμαραθώνιο. Ο κωμικός ήταν γνωστός για τα προκλητικά σχόλιά του και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 και δεν δίσταζε να μοιραστεί τις ακροδεξιές πολιτικές του απόψεις.

Αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του '60 για να αφιερώσει όλο τον χρόνο του στον τηλεμαραθώνιο, ενώ εμφανίστηκε αργότερα σε λίγες ταινίες, όπως το “The King of Comedy” του Martin Scorsese.

Πηγή: CBS News, Variety