ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/08/2015 09:32 EEST | Updated 12/08/2015 09:32 EEST

Δραματικές οι επιπτώσεις στα ιδιωτικά σχολεία με την επιβολή ΦΠΑ 23%, λένε οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Eurokinissi

Την αντίδραση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας προκαλεί το άρθρο που περιλαμβάνεται τελικά στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και προβλέπει την επιβολή συντελεστή ΦΠΑ 23% στις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης. "Αυτό το άρθρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Είναι εκτός τόπου και χρόνου" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Κουρουτός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), κάνοντας λόγο για "μεγάλη προχειρότητα" και "δραματικές επιπτώσεις στα μεσαία και μικρά ιδιωτικά σχολεία".

"Από το Σεπτέμβριο ο χώρος μας θα έχει εκατοντάδες ανέργους. Πολλοί ιδιοκτήτες σχολείων μιλούν για λουκέτο. Η εκπαίδευση θα είναι ταξική γιατί ευνοούνται τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, ενώ από την αύξηση έχουν εξαιρεθεί τα σχολεία των ξένων πρεσβειών μετά από πιέσεις που άσκησαν" υποστηρίζει ο κ. Κουρουτός. Όπως σημειώνει, "ο νέος ΦΠΑ θα προκαλέσει αυξήσεις στα δίδακτρα από 1.200-3.000 ευρώ με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα. Τι θα κάνουν; Πού θα πάνε τα παιδιά τους, τη στιγμή μάλιστα που τα δημόσια σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών".

Ο κ. Κουρουτός αναφέρει ότι η Ομοσπονδία σε πρώτη φάση πρόκειται να στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, ενώ μετά την ψήφιση της συμφωνίας θα αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost