Πέθανε ξαφνικά ο Άγγλος ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν

Πέθανε ξαφνικά ο Άγγλος ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν
NEW YORK, NY - JUNE 19: Actor Alan Rickman attends AOL Build Speaker Series Presents: Alan Rickman at AOL Studios In New York on June 19, 2015 in New York City. (Photo by Desiree Navarro/WireImage)
NEW YORK, NY - JUNE 19: Actor Alan Rickman attends AOL Build Speaker Series Presents: Alan Rickman at AOL Studios In New York on June 19, 2015 in New York City. (Photo by Desiree Navarro/WireImage)
Desiree Navarro via Getty Images

Αιφνίδια στα 69 του χρόνια έφυγε σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ο διάσημος Αγγλος ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν. Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε από την οικογένεια του. Ο Ρίκμαν άφησε εποχή με σημαντικούς θεατρικούς και κινηματογραφικούς ρόλους σε ταινίες όπως το Die Hard, και το Harry Potter (όπου έπαιζε τον περίφημο Σέβερους Σνέιπ).

Ο Άλαν Ρίκμαν γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1946 στην περιοχή Άκτον του Λονδίνου. Σπούδασε στο Chelsea College of Art and Design και στο Royal College of Art και η πρώτη του δουλειά ήταν αυτή του γραφίστα για την εφημερίδα Notting Hill Herald. Παρά κάποιες σπουδές υποκριτικής που είχε κάνει στο Latymer Upper School του Λονδίνου, θεωρούσε τη γραφιστική πιο ασφαλές επάγγελμα καθώς είχε πει πως «η δραματική σχολή δεν θεωρούνταν σοφή κίνηση στα 18». Ήταν όμως η τέχνη που τον κέρδισε στο τέλος.

Ο Ρίκμαν υπήρξε μέλος της Royal Shakespeare Company και έχει διαγράψει σπουδαία πορεία στο θέατρο, τόσο σε σύγχρονα όσο και σε κλασικά έργα. Ο ρόλος που τον έκανε γνωστό στους θεατρικούς κύκλους ήταν αυτός του Vicomte de Valmont στο έργο «Les Liaisons Dangereuses» (Επικίνδυνες Σχέσεις), το 1985, για τον οποίο προτάθηκε και για βραβείο Tony.

Στον κινηματογράφο άφησε το ανεξίτηλο σημάδι του μέσα από μια πλειάδα ρόλων, καθένας τους ξεχωριστός για τους δικούς του λόγους, καθένας τους μοναδικός χάρη στο απερίγραπτο ταλέντο του μεγάλου αυτού ηθοποιού. Ήταν ο Συνταγματάρχης Brandon στο «Λογική και Ευαισθησία», ο Jamie στο «Truly, Madly, Deeply», ο Γερμανός τρομοκράτης Hans Gruber στο «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει», ο Σερίφης του Νότινγκαμ στο «Ρομπέν των Δασών, ο Harry στο «Love Actually», ο Metatron στο «Dogma», ο Marvin the Paranoid Android στο «Γυρίζοντας το Γαλαξία με Ωτοστόπ» και, φυσικά, ο ρόλος για τον οποίο ίσως μείνει περισσότερο αξέχαστος, αυτός του καθηγητή φίλτρων Σέβερους Σνέιπ στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ».

Harry Potter (2001-2011)

Die Hard (1988)

Truly Madly Deeply (1990)

Δημοφιλή