Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Βελτίωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Βελτίωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ
Sooc

Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, λόγω κατολισθήσεων, είναι κλειστή η επαρχιακή οδός Θέρμου - Αργυρού στο 27ο χιλιόμετρο, ενώ κλειστές λόγω χιονοπτώσεων είναι οι επαρχιακές οδοί Αγρινίου - Καλλιθέας - Προύσσου, από το 19ο χιλιόμετρο στην θέση Παραβόλα, και Άνω Χώρας - Κρυονερίου.

Στην ορεινή Ναυπακτία κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στην δημοτική ενότητα Πλατάνου που συνδέουν τις κοινότητες Λιβαδάκι, Περίστα και Δενδροχώρι, όπως και στην δημοτική ενότητα Αποδοτίας, που συνδέουν τις κοινότητες Γρηγόρι, Ελατόβρυση, Κυδωνιά, Καλλονή και Κρυονέρια.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο Ναυπάκτου - 'Ανω Χώρας και Ναυπάκτου - Πλατάνου.

Στην Αχαΐα, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Ακράτας - Ζαρούχλας, από το ύψος της Βαλιμής Ακράτας, όπως και ο δρόμος που συνδέει την κοινότητα Περιστέρα με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στην Ηλεία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Ανδρίτσαινας - Επικούρειου Απόλλωνα από το 50ο έως το 17ο χιλιόμετρο.

Ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης, ακόμα και στις παρυφές των υψωμάτων γύρω από την πόλη της Μυτιλήνης, ενώ συνεργεία της περιφέρειας και του δήμου Λέσβου προσπαθούν να διατηρήσουν ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού.

Στο μεταξύ, βελτίωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη: Αναμένεται βελτιωμένος καιρός με τοπικές βροχές στα νότια και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα νότια πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικότερα:

Μακεδονία – Θράκη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Χιόνια από το βράδυ στα ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον δυο) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου – Δωδεκάνησα

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 07 βαθμούς κελσίου.

Δημοφιλή